Нови светски рекорд у шишању оваца

Аутор: Gdjakovic
1,4K посета

Све је почело и среду 28. јула у 5 сати ујутро. Конор је у прва два сата ошишао 193 јагњета. У просеку, он је шишао скоро 97 јагњади на сат. Стјуарт Конор овом приликом срушио је и свој последњи покушај светског рекорда из 2019. године, када је ошишао 785 јагњади за девет сати, што је био нови британски рекорд.

Најновији покушај светског рекорда емитован је уживо на Фацебооку. Јер због актуелних мера против пандемије у Великој Британији није било могуће окупљање већег броја људи.

Конор је свој успех посветио трогодишњој ћерки која је преминула од последица митохондријске болести 2018. године: „Била је са мном, гледала ме како то радим цео дан. Све је почело са Грејс. Желим да оставим нешто на шта би Грејс могла да се поноси“, рекао је емотивни отац Конор. Он је све време имао слику  ћерке са собом на позорници током целог дана. Он и његова супруга Кира прикупљају новац за Лили Фондацију, британску добротворну организацију посвећену борби против митохондријалних болести. Он је до сада прикупио више од 65.000 фунти за добротворне сврхе.

Овако изгледа обука за шишања оваца у Енглеској

Нови светски рекордер захвалио је свом тренерском тиму, као и тиму на фарми Трефранк на уложеном труду у организовању безбедног догађаја: „Невероватно је имати прилику бити овде иза неких легендарних шишача“, рекао је Конор.

Светско друштво стрижења оваца, које организује овакав вид такмичења, саопштило је да ово  други покушај обарања рекорда уз коришћење  Зоом  апликације (видео) због ограничења услед коронавируса. Главни судија Паул Харрис надгледао је рад путем камере са Новог Зеланда док су сујдије Мартин Давид, Арвин Јонес и Јохнни Фрасер биле лично приустне служили на месту догађаја.

Горан Ђаковић

Izvor: https://www.fwi.co.uk/  *foto

Srodni tekstovi

Оставите коментар