Недимовић помогао пчеларима око повољније цене шећера за дохрану пчела

Аутор: draganadpetrovic
722 посета

Након интензивних контаката председника СПОС-а протеклих дана са потпредседником Владе Србије и министром пољопривреде Браниславом Недимовићем, нађено је адекватно одрживо решење за субвенционисану цену шећера и за пчеларе.

Као што вероватно знате, а и СПОС је многе фирме ових дана контактирао како бисмо нашли начин за обезбеђивање довољних количина шећера за јесењу дохрану пчела, закључили смо да се шећер не може набавити испод неких 125-130 динара за килограм ни на који начин.
Разлог за то је званично мишљење Министарства трговине да се нижа цена даје грађанима да би се заштитио животни стандард становништва, а не индустрији. Пошто је у случају пчеларства шећер намењен пчелама, а не људима, за пчеларе тренутно не важи повољнија цена, већ на велико само по редовним ценама од 125-130 динара могу набавити шећер за дохрану пчела. У трговинама је цена 89,99 динара са ПДВ за грађане, али ограничена је куповина углавном само на 3 кг.

Илустрација: Дохрана пчела је неопходна током јесени и зиме

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић је прихватио аргументацију Савеза пчеларских организација Србије (СПОС), те ће током сутрашњег дана изаћи ново званично мишљење по коме ће и пчеларима моћи да се продаје шећер у већим количинама по цени од 89,99 динара са ПДВ.

Захваљујемо се потпредседнику Владе Србије и министру пољопривреде Браниславу Недимовићу на разумевању и овој практично новоуведеној субвенцији за пчеларе од око 35 динара по килограму купљеног шећера!

Учланите се у СПОС, надамо се да сада видите да САМО ЗАЈЕДНО можемо постизати и овакве резултате на унапређењу пчеларства! Што нас буде више било у СПОС-у, више ћемо и постићи.

Извор: https://spos.info/resena-i-cena-secera-za-pcelare/

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар