На сточним пијацама јунад највише иду по 750 динара, ево и осталих цена стоке

Аутор: Gdjakovic
621 посета

У кланицама на подручју Нишавског региона дошло је до раста откупне цене товних бикова СМ расе телесне масе преко 500 килограма. Доминирао је износ од 340 дин/кг, уз просечан обим понуде. Телад су била скупља и на пијаци живе стоке у Пироту упркос доброј понуди. Доминирао је износ од 600 дин/кг. Откупна цена крава за клање била је нижа у односу на предходни период у клаицама на подручју Пирота и околних места пошто је доминирао износ од 300 дин/кг. Поред њих вршен је откуп телади СМ расе по доминантној цени од 650 дин/кг и товних бикова телесне масе преко 500 килограма по цени од 400 дин/кг.

Нови ценовник сточне хране је овде

Кланичари са подручјна Браничевског региона протекле су седмице вршили откуп товне јунади телесне масе од 350 до 480 килограма, по цени од 550 дин/кг, телад СМ расе по цени од 550 дин/кг и краве за клање код којих је доминирао износ од 220 дин/кг. На пијаци живе стоке у Пожаревцу, забележен је пад продајне цене товне јунади телесне масе од 350 до 480 килограма у односу на предходни период. Доминирао је износ од 450 дин/кг. Обим понуде и продаје били су на просечном нивоу.

Илустрација: Јунетина достигла просечну цену од 750 динара/ Фото: Pixabay

На пијаци живе стоке у Краљеву могла су се пазарити телад СМ расе телесне масе до 160 килограма по доминантној цени од 765 дин/кг, товни бикови СМ расе телесне масе преко 500 клограма по цени од 340 дин/кг, краве за клање по цени од 260 дин/кг и приплодне јунице чија је доминантна цена износила непуно 200.000 динара по грлу. Доминантна откупна цена телади СМ расе телесне масе до 160 килограма износила је 750 дин/кг у кланицама на подручју Мачванског региона. Поред њих вршен је откуп товне јунади телесне масе преко 480 килограма по доминантној цени од 355 дин/кг.

Кланичари са подручја Нишавског региона по нижим су ценама у односу на предходни период откупљивали прасад телесне масе од 16 до 25 килограма пошто је доминирао износ ос 370 дин/кг. Репортер СТИПС из Лознице забележио је пад продајне цене прасади телесне масе до 15 килограма упркос малој понуди ове категорије свиња јер их је било петнаестак у продаји. Обе категорије прасади биле су јефтиније и на пијаци живе стоке у Пироту у односу на предходни период. И код грла телесне масе до 15 килограма и код грла телесне масе од 16 до 25 килограма доминирао је износ од 500 дин/кг. Нижа је била откупна цена товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма у кланицама на подручју јужнобанатског региона. Поред њих вршен је и откуп крмача за клање по доминантној цени од 190 дин/кг. У кланицама на подучју Јабланичког региона протекле је седмице евидентиран откуп прасади телесне масе од 16 до 25 килограма по цени од 350 дин/кг и товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма по доминантној цени од 220 дин/кг. Обим понуде и продаје обе категорије био је просечан. Најчешћа откупна цена прасади телесне масе од 16 до 25 килограма износила је 400 дин/кг у кланицама Мачванског региона. За откупљене товне свиње телесне масе од 80 до 120 килограма одгајивачи су могли добити 230 дин/кг.

Протекле су седмице јагњад и овце били скупљи у кланицама на подручју Подунавског региона, док је откупна цена шиљежади била нижа. Доминантна цена јагњади износила је 390 дин/кг, оваца 160 дин/кг, док је најчешћа откупна цена шиљежади износила 240 дин/кг. Најчешћа откупна цена јагњади достигла је износ од 500 дин/кг на пијаци живе стоке у Нишу, што указује на раст у односу на предходни период. Главни разлог била је јако слаб трања Доминантна откупна цена јагњади у седмици за нама у кланицама на подручју Нишавског региона износила је 400 дин/кг, што указује на раст у односу на предходни период. На пијаци живе стоке у Лесковцу дошло је до пада доминантне цене јагњади на 400 дин/кг. За разлику од њих виша је била доминантна цена оваца пошто је доминирао износ од 150 дин/кг. Репортер СТИПС из Лознице забележио је раст продајне цене јагњади у односу на предходни период. Грла ове категорије оваца могла су се најчешће пазарити за 380 дин/кг. У кланицама на подручју Подрињског региона дошло је до пада откупне цене оваца па је доминирао износ од 190 дин/кг. Кланице са подручја Шапца и околних места вршиле су откуп једино јагњади по доминантној цени од 400 дин/кг. Обим понуде и откупа био је добар.

 

Srodni tekstovi

1 коментар

Realnost 12. август 2023. - 06:03

Ovaj idiotizam je izmišljen za vreme Miloševića, pošalji prema Kninu što manje nafte po što većoj ceni! Sada daj istrebi i pobij stoku, digni cenu i zaradi više! Odlična računica, ali se na kraju obije svima o glavu!

Одговори

Оставите коментар