Може лепо да се живи на селу: Овај бизнис доноси одличну зараду

Аутор: draganadpetrovic
795 посета

Да од рада у пољопривреди може лепо да се живи сведочи породица Тодоровић из села Зарожје у близини општине Бајина Башта.Пољопривредно газдинство које воде прехрањује их целе године, а како кажу без помоћи државе у виду субвенција село би се угасило.

Трочлана породица из села Зарожје удруженим снагама одржавају целокупно домаћинство, а с поносом истичу да од рада у пољу и уз субвенције које држава додељује поштено живе. Имају велики малињак, башту коју гаје за себе, две краве и многобројно стадо оваца. Око 500.000 динара годишње на овце добије од државе домаћинство Тодоровића који тренутно броје 100 оваца.

Млади пољопривредник и најмлађи члан породице Касијан Тодоровић (30) у разговору је открио колико су субвенције значајне за људе на селу.

Илустрација: Субвенције од 7.000 динара доста значе овом узгајивачу оваца

– Седам хиљада динара имам по овци од државе, односно субвеције, а од тога 1000 динара дајем матичној служби у Бајиној Башти, па ви видите – прича наш саговорник.

Без ове помоћи државе каже не би могло да се опстане, те их према његовим речима то и држи на селу.
– Покупујем храну и то ми је до идуће субвенције… Мада има и улагања у машине, имамо их двадесет једну, домаћинство. Јако смо задовољни субванцијама – прича млади пољопривредник из села Зарожје.

Да им помоћ државе осигурава будућност сведоче Тодоровићи који кажу да би се без тога села угасила.

– Да нема помоћи од државе не би држао све ово, не само ја, нико не би држао стоку – задовољно каже Касијан.

Извор: https://www.alo.rs/biz/posao/656184/bitnis-zarada/vest

Srodni tekstovi

Оставите коментар