Министар Момировић у викенд посети фарми оваца

Аутор: Gdjakovic
363 посета

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић обишао је данас општину Сјеница где је посетио млекару “Бени Комерц”, као и газдинство које се породично бави узгојем оваца дуги низ година, у селу Биоц. Том приликом је изјавио да је важно да малопродајни ланци буду платформа за јачање домаће прехрамбене индустрије и да је зато потребно да се на што квалитетнији начин повежу са прерађивачима и примарним произвођачима.

Занимљиво је да је министар Момировић одабрао баш фарму да посети у дане викенда, а да није желео да коментароше огроман увоз сира и млека у претходном периоду нити се изјашњавао о увођењу заштитних мера које је Влада Србије донела на иницијативу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије. Да ли је ово само пука случајност или ћемо министре виђати чешће на фарамама остаје да се види. Ево шта је Момировић овом приликом поручио.

“Сточарство је најзахтевнији облик пољопривредне производње, а Влада Републике Србије ће наставити да додатно помаже како би још више подстакли ову грану пољопривреде”, истакао је Момировић и додао да за све оне људе који се баве сточарством, држава заједно са малопродајним ланцима мора да обезбеди пласман производа на тржиште.

Министар је додао да су значајно повећане и субвенције по грлу, повећана је премија за млеко, јер је циљ да људи остану у свом крају како би ширили своју примарну производњу.

Председник општине Сјеница Муниб Мујагић овом приликом се захвалио министру Момировићу на посети и истакао да је сарадња са ресорним министарством од изузетног значаја како би се на најбољи и директан начин пласирали  производи на тржиште.

Srodni tekstovi

Оставите коментар