ИТ стручњаци помажу произвођачима млека

Аутор: draganadpetrovic
473 посета

Млекомап је бесплатна веб-апликацију, коју су направили Александар Џаврић и Милош Јовановић са његовим сарадницима из фирме фирме Green friends, преко које можете пронаћи домаћинства широм Србије која продају млеко „на флашу“.

– На овај начин ћемо интерактивно свакоме да покажемо да има произвођача у њиховој близини – каже Александар за Приче са душом.

Каже да се произвођачи млека пријављују на више начина: путем мејла или порука на друштвеним мрежама, као и да сами могу да додају своје газдинство на платформу.

Илустрација: За 24 сата пријавило се 25 произвођача млека

Мапа представља само оквирне информације које произвођачи дају, а када нађете свог продавца потребно је да га позовете и све се договорите пре куповине. Купац прегледа мапу како би видео која локација му одговара и да ли продавац у опису наводи да ли би доставио млеко на адресу или га само продаје код куће. Након што одабере газдинство које му одговара, купац зове произвођача на број телефона и договарају се око преузимања и цене.

– За 24 часа од пуштања у рад имамо већ 25 произвођача на платформи, а очекујемо да ће тај број убрзо доћи до барем стотинак, као и да ћемо боље покрити нишки, зајечарски, пиротски и новопазарски део Србије – рекао је Александар, софтверски инжењер који ради у домаћој ИТ фирми Quantox Technology и предаје на Quantox академији, а у слободно време обилази и промовише села и привредно неразвијене општине по Србији.

Извор: Екапија/ https://pricesadusom.com/programeri-iz-kragujevca-i-beograda-napravili-mapu-seoskih-domacinstava-koja-prodaju-mleko-na-flasu/

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар