Иновације у исхрани живине

Аутор: draganadpetrovic
382 посета

Roxell лансира Fortena систем ланчаног храњења за бројлерских родитеља у периоду производње. Roxell на тај начин употпуњује свој укупни асортиман за исхрану,који сада садржи решење за сваку врсту узгајивача живине. Ови системи за храњење су компонента Roxell асортимана за опрему са иновативним системима за појење,гнездима,грејањем, вентилацијом и контролерима.

Издржљивост и практичност од стручњака за храњење родитеља
Fortena систем ланчаног храњења није само другачија верзија тренутних система на тржишту. За дизајн ланца, корита за храњење и угаоних точкова побринули су се Roxell стручњаци за храњење.
Резултат је иновативни систем ланчаног храњења који побољшава и убрзава унос хране за кокоши и смањује остатке хране. Откријте неке од ових карактеристика у наставку.

Системи за исхрану за сваку врсту фармера
„Можда је изненађујуће да као озлоглашени промотер родитељских хранилица Roxell сада такође има систем ланчаног храњења, али заправо је то логичан корак“,каже Франк Хартманн, маркетинг менаџер у Roxell.
„Напорно радимо на проширењу асортимана већ 10 година. Одличне перформансе система за храњење у хранилици су неоспорна предност.Међутим, они који се одлуче за једноставну употребу и видљивост нацћи ће одличну алтернативу у нашем систему ланчаног храњења. Систем за ланчано храњење стога такође спада у наш асортиман производа.Укратко, данас Roxell има решење за сваку потребу.”

Иновација за бољи унос хране
Ланац Fortena је јединствени дизајн компаније Roxell са великим отвореним карикама које заузимају 25% мање простора. Као резултат, постоји мање трење између хране и ланца.Пошто пелетирана храна остаје нетакнута, кокошке лакше и брже једу. Заобљено корито за храну омогућава бољи приступ, што ограничава губитак хране.
Решетка од које иде вешање је учвршћена за корито за храну. Захваљујуцћи подесивој запремини хране (6 позиција), могући су различити режими храњења, увек са равномерном и брзом дистрибуцијом хране.

Илустрација: Бржа, лакша и економичнија исхрана живине

Једноставна употреба уз додатну издржљивост
Ограничавамо хабање ланца спајањем дугих делова корита за храну са прикључцима од полиамида.Подмазивање угаоних точкова је непотребно због кугличних лежајева уместо клизних.
Драстично смањујемо лом карика ланца коришц́ењем изузетно јаких карика за повезивање.

Флексибилност за одличне перформансе
Систем ланчаног храњења Fortena нуди узгајивачима живине флексибилност у начину управљања:
– Можете бирати између 2 брзине за дистрибуцију хране
– Кружна линија се може подићи, али је доступна и на ногама
– Можете да аутоматизујете и надгледате процес храњења помоћу IQON рачунара за храњење
– Снабдевање храном се одвија директно (са дневним силосима) или индиректно (преко резервоара на кружној линији)

Извор: Агробизнис магазин

Srodni tekstovi

Оставите коментар