Ево зашто нема млека: Министар све објаснио

Аутор: draganadpetrovic
480 посета

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић изјавио је данас да је до краткорочне несташице млека дошло јер је у суседним земљама оно било скупље, па је прерађивачима било исплативије да млеко њима продају.
„Ових дана постоји доста информација и дезинформација почев од тога да нема крава па до тога да млека нема у продавницама. Чињеница је да је литар млека у Србији коштао до 119 динара, а цена литре млека у окружењу кретала се од 1,35 до 1,7 евра и чим је таква разлика, аутоматски прерађивач гледа да прода скупље“, рекао је министар на телевизији Пинк.
Он је додао да се тако „упада у маказе“ јер тржиште тражи млеко, а произвођачи траже цену за своју робу и дође до краткотајних несташица, као што је било и са шећером пре поскупљења.

Илустрација: У питању је краткотрајни застој у снабдевању млека/ ФОТО: Pixabay

Недимовић је рекао да је додатни проблем што Бугарска, Северна Македонија, Румунија и Црна Гора млечну индустрију више немају, односно ако и производе то је много мање од потреба, а једине које имају млека су Србија и Босна и Херцеговина.

Извор: https://www.blic.rs/biznis/moj-novcanik/bilo-je-isplativije-da-mleko-prodaju-susedima-nedimovic-otkrio-zasto-smo-imali/cvexdr8

Srodni tekstovi

Оставите коментар