„Дан овчарства“ на Шумадија сајму

Аутор: draganadpetrovic
588 посета

Удруживање пољопривредних произвођача од пресудног је значаја за обезбеђивање сигурног тржишта и успешан пласман производа, сматрају представници државних, научних и образовних установа које се баве овом проблематиком.

У Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде кажу да је држава спремна да помогне, али то није могуће уколико се пољопривредници не удруже.

Крагујевац је овог викенда био домаћин ”Дана овчарства Србије”. Једнодневну манифестацију на ”Шумадија сајму” организовало је Удружење одгајивача оваца Србије у циљу промоције овчарства и свега што прати ову сточарску грану.

Приликом сусрета одгајивача и представника Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, разговарало се о потребама и проблемима сточара и спремности државе да помогне.

Иако је Удружење одгајивача оваца Србије покренуло акцију под називом ”Јагње за спас српског овчарства” у циљу изградње кланице у власништву чланова овог удружења и обезбеђивања сигурног тржишта, ова идеја није нашла на задовољавајући одзив одгајивача.

Манифестацији су, између осталих, присуствовали представници Пољопривредне саветодавне и стручне службе, научних и образовних установа и Задружног савеза Србије.

Заједничка оцена свих учесника је да удруживање пољопривредних произвођача представља кључ њиховог успешног наступа на тржишту.

У оквиру ”Дана овчарства Србије” организоване су изложбе оваца, овчијих сирева и сухомеснатих производа од овчијег меса и такмичења у машинском шишању оваца, припреми чобанског гулаша, јагњећег печења и гурманских јела од јагњећег меса.

Извор:https://rtk.co.rs/dan-ovcarstva-srbije-u-kragujevcu/

Srodni tekstovi

Оставите коментар