Чудо у златарском крају

Аутор: draganadpetrovic
1,3K посета

Нововарошка села позната су по вредним сточарима и великом броју крупних грла. Да златарске ливаде пасу изузетно квалитетне расе показало се и у домаћинству Росића из села Вилови кад је њихова Ћетуља отелила троје младих, пише агенција РИНА.

„Крава је била поприлично широка и прво је на свет донела женско теле, међутим видели смо да ту није био крај и онда је отелила још једно мушко. Пре тога се још једном близнила и то није било ништа чудно. Кад сам кренула да јој помогнем и измузем млеко како бих нахранила телад, видела сам да се опет превија од болова и убрзо после тога иашло је још једно мушко“, каже за РИНУ Драгица Росић.

Одмах су позвали ветеринара који је прегедао телад и установио да су сва здрава, али и остао изненађен случајем да крава отели тројке.

„На територији наше општине се ово још није догађало. Да једна крава изнесе троје телади. Ћеутља нам је поприлично берићетна јер се четири пута телила, а на свет донела седам грла. Важно је да су телад, а и она поптуно здрави“, рекла је Драгица.

Росићи се већ годинама унзад баве сточарством, а у њиховом домаћинству има 10 крава и четири јунице. Ако још нека буде налик на Ћетуљу нема сумње да ће се њихов сточни фонд брзо бити још већи.

Извор:http://www.glaszapadnesrbije.rs/170626/ovakav-slucaj-jos-nije-zabelezen-u-zlatarskim-selima-cetulja-otelila-troje-zdrave-teladi/

Srodni tekstovi

Оставите коментар