Уместо голфа купио краве, сад има и бизнис и ауто

Аутор: draganadpetrovic
384 посета

Млади Борис Танасић из Бусоваче у БиХ за паре који је скупио пре око пет година хтео је купи голфа 7, то му је била велика жеља…

Али, предомислио се! И начинио потез за који се испоставило да је бизнис одлука његовог живота. А шта је у ствари купио?

Уместо аутомобила купио је стадо крава и захваљујући томе, годинама касније, и озбиљан бизнис који му је донео и жељеног голфа.Млади фармер уложио је и у своју фарму и имање па му у чувању крава помаже и „чуварица“ на соларно напајање.

Како је испричао пред камером Срећка Стиповића, који крстари Босном и прикупља овакве приче из народа, запослио је својевремено и Омера, свог пастира који није имао новаца да плати некакву казну па је због тога морао и у затвор…Е, ту је у причу ушао млади газда Борис који му је тај дуг измирио, запослио и њега и његову супругу на својој фарми где сад прима пастирску „директорску“ плату од око 4.000 босанских марака месечно (КМ), што је око 2.000 евра.

Илустрација: Борисово стадо је из слободног узгоја, па краве у шталу улазе само кад се теле

Млади газда Борис каже да је његово стадо из слободног узгоја а да су краве у штали само кад се теле, остало време траже пашу, иду тамо-вамо, а на питање ко чува краве, он каже да се краве чувају саме, те да се не плаши ни медведа ни вука и да их засад није било.

Подсетио је и на своје почетке како је скупљао и скупљао паре да себи купи голфа 7 ког је јако желео – то је тад било око 24.000 КМ (око 12.000 евра) а да је онда те паре, пре око 5 година, уложио у говеда којих сад има 160. Тако му је фино кренуло да је после три године имао и јаре и паре – и краве и голфа.

Иначе, некад су држали овце и жао му је што их више нема, али додаје да кравама не треба пастир, а да овца тражи чобана, а не стојана, што значи да му требају добри радници, добри чобани а њих једноставно нема.Борис сматра да је овца исплативија од крава али џабе све кад нико неће у чобане и не може да нађе доброг радника.

Борис има само 27 година а већ је газда. Од његовог стада живи он, родитељи, и две сестре које су још с њима у кући, а које су му, каже, велика подршка. Још једну има, удата је у Сарајеву, ради државни посао, а сад ће још једна да оде од куће, иде да учи за полицајку.

Илустрација: Посла око стоке увек има и то доста

Каже да је посао тежак, да сад пред јесен мора спреми 100 бала сена, а на питање кад ће да се жени, само се насмејао. Додао је и да је море видео смао на пар дана и да је то – то. Друго ништа, јер посла има много.

Извор: https://biznis.kurir.rs/moj-biznis/4240460/boris-sanjao-golfa-7-a-onda-mu-sinulo-sta-bi-kupio-za-te-pare

ФОТО: Printscreen Youtube

Srodni tekstovi

1 коментар

Vlado 14. септембар 2023. - 09:46

Besramne gluposti nepismenog i neobrazovanog novinara.Za 160 grla treba najmanje 100 bala Sena DNEVNO….??Iole pismenom je dovoljno 5 min i papir da izračuna dezinformacije o profitu tog biznisa..!!

Одговори

Оставите коментар