Произвођачи млека код премијерке и министра, ево о чему се разговарало

Аутор: draganadpetrovic
928 посета

Премијерка Ана Брнабић разговарала је данас са представницима произвођача млека у Србији о потешкоћама са којима се суочава сектор сточарства услед повећања цене житарица на тржишту и непромењене цене сировог млека у последњих шест година.

На састанку, којем је присуствовао и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, истакнуто је да постоји незаинтересованост откупљивача и прерађивача млека за повећањем откупне цене овог производа.

Илустрација: Током пандемије дошло до пада продаје млека

Представници Удружења млекара објаснили су да и поред значајних субвенција државе постоји потреба да се обезбеди минимална заштитна цена овог стратешког производа која би се периодично усклађивала.

Наведено је да је током пандемије дошло и до пада продаје млека и млечних производа, што је резултирало залихама код произвођача и смањене потражње овог производа, јавља Танјуг.

Брнабић је предложила да се одржи заједнички састанак са откупљивачима и прерађивачима млека, како би се дошло до адекватног решења.

Она је истакла да ће Влада Србије наставити да пружа подршку произвођачима млека кроз трошкове за контролу квалитета млека, као и трошкове вакцинације и премије за млеко.

Илустрација: Држава ће наставити да пружа подршку произвођачима млека

Рекла је да очекује да ће усвојени Закон о уређењу тржишта пољопривредних производа увести систем у ову област и да су у припреми законске регулативе о професионалном пољопривредном произвођачу, што ће, како је оценила, додатно уредити и сточарски сектор.

Извор: https://www.politika.rs/scc/clanak/485024/Mlekari-traze-minimalnu-zastitnu-cenu-mleka

0 коментар
0

Srodni tekstovi

Оставите коментар