Пољопривредници разговарали с министарком: Премија за млеко остаје 10 динара

Аутор: draganadpetrovic
287 посета

Премија за млеко за трећи квартал ове године остаје 10 динара за литар, а о износу премије за следећу годину разговараће се у току јануара, рекао је данас председник Иницијативе за опстанак пољопривредника Вукашин Баћина након састанка у Министарству пољопривреде.

Он је казао да је реч о првом састанку са новом министарком пољопривреде, шумарства и водопривреде Јеленом Танасковић и да је прихваћено неколико захтева.

„Изнели смо неке наше проблеме и захтеве, а министарка је то прихватила. Доста ствари смо договорили, а нешто је остало да договарамо у неком наредном периоду“, рекао је Баћина. Он је рекао да су прихваћени захтеви за контролу увоза свињског меса.

„Што се тиче сточарства договорили смо да се контролише увоз свињског меса како не би довели у проблеме ни наше потрошаче ни наше произвођаче, а ни наше кланичаре“, истиче Баћина.

Илустрација: До краја године биће исплаћени подстицаји за краве музаре али и сунцокрет
Подстицаји до краја године
Министарка је обећала, наводи Баћина, да ће до краја године бити исплаћени подстицаји за механизацију.
„Министарка је чврсто обећала да ће до 31. децембра бити све исплаћено као што сам рекао за краве музаре, за систем крава – теле, као и за механизацију, али и за сунцокрет, доплата од седам динара по килограму“, рекао је Баћина. Што се тиче истека забране за извоз млека, која истиче 30. новембра, Баћина каже да о томе нису разговарали овом приликом.

„О тој забрани извоза млека нисмо причали, али једноставно да ли да се укине или не млека нема, тако да се ми произвођаци више не плашимо да ће млеко бити јефтино“, закључио је Баћина.

Извор: https://www.euronews.rs/biznis/agrobiznis/69694/poljoprivrednici-posle-razgovora-sa-ministarkom-premija-za-mleko-ostaje-10-dinara-za-sledecu-godinu-novi-dogovor/vest

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар