Милија Паламаревић најавио захтеве сточара за повећање субвенција

Аутор: Gdjakovic
218 посета

Произвођачи млека у Србији основали су националну асоцијацију и од државе ће тражити да повећа субвенције за краве са предложених 40.000 динара по грлу на 55.000 динара, а за јунице са 40.000 динара на 150.000 динара, изјавио је председник Удружења одгајивача говеда централне Србије и члан новоосноване асоцијације, Милија Паламаревић.
Он је за агеницју Бетa рекао да је неразумно да држава субвенционише увоз јуница са 170.000 динара, већ десет година.
– Тражимо да се подстакне домаћа производња јуница са 150.000 динара, уместо што је Министарство пољопривреде предложило 40.000 динара. Да ли је реално и паметно да држава подстиче увоз јуница, уместо да стимулише домаћу производњу са 20.000 динара мање него што даје на увоз – упитао је Паламаревић.
Додао је да одгој јунице траје три године да би се отелила и била за мужу и да у том периоду од ње нема никаквих прихода, а да су трошкови изузетно високи.

Иновације знања из области ДДД: „Дезинфекција, дезинсекција и дератизација- иновације знања у пракси”

Он је рекао да сточари траже од државе и да се говеда чипују и из регистра избаци око 70.000 „фиктивних“ крава на које се додељује субвенција.
Та средства би се, како је рекао, могла искористити за повећање субвенција на домаће краве и јунице.
Паламаревић је казао да су сточари задовољни премијом на млеко од 19 динара по литру, а да ће у случају да држава одбије њихов захтев за повећање субвенција по грлу предузети радикалне мере борбе за реализацију њихових захтева.

Извор: Бета, АГРОСМАРТ

Пријавите се за обуку правилне технике вештачког осемењавања крава

Srodni tekstovi

Оставите коментар