Најновија вест: Ухапшен ветеринарски инспектор!

Аутор: dzonioff
1,2K посета

У Краљеву су ухапшене две особе запослене у Ветеринарској инспекцији Рашког округа због сумње да су починиле кривично дело примање мита у саизвршилаштву, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова. Ухапшени су одговорно лице Ветеринарске инспекције Рашког управног округа С.З.(1968) и ветеринарски инспектор Д.Р. (1968).

Како је саопштила полиција, ухапшени су осумњичени да су од одговорног лица једне предузетничке радње за чишћење објеката и остале услуге у пољопривреди, захтевали и узели 400.000 динара и 300 евра, како не би обавили инспекцијски надзор у вези са збрињавањем паса луталица, што су били у обавези да учине.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу.

Извор: Бета, https://insajder.net 

РЕКАЦИЈА МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ, ШУМАРСТВА И ВОДОПРИВРЕДЕ

Лишавањем слободе начелника ветеринарске инспекције и ветеринарског инспектора Рашког округа наставља се бескомпромисни обрачун са корупцијом унутар ветеринарске и фитосанитарне инспекције Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Са почетком рада лабораторије за испитивање квалитета млека и лабораторије за безбедност хране у потпуности ћемо успоставити систем контроле безбедности хране. У циљу заштите овог изузетно важног питања за сваког грађанина Републике Србије позивамо надлежне службе да до краја спроведу покренути поступак и у складу са законом санкционишу сваки вид корупције и покушај угрожавања система контроле безбедности хране.

Srodni tekstovi

Оставите коментар