Брнабић са произвођачима млека из Мачве о 13 премији и другим мерама за стабилизацију тржишта

Аутор: draganadpetrovic
435 посета

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је јуче са произвођачима млека из Мачве, а тема састанка били су изазови са којима се произвођачи млека сусрећу, с обзиром на недостатак сопствене сточне хране и на континуирани скок цена концентроване хране због тренутне ситуације у Украјини.

Брнабић је истакла да се Влада труди да и у овом кризном периоду обезбеди редовно функционисање државе, довољну снабдевеност грађана свим основним животним намирницама као и да осигура свим привредницима и пољопривредницима извесност у пословању, саопштила еј владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

На састанку коме је присуствовао и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић било је речи и о мерама које могу помоћи стабилизацији тржишта млека и млечних производа.

Неке од њих су додатак на премију за први квартал 2022. године (тринаеста премија), кориговање марже на УХТ млеко као и интервенција ка сточарима у кукурузу.

Договорено је да се најкасније у току наредне недеље одржи још један састанак, како би се након анализе предложених мера донеле одлуке за које произвођачи и откупљивачи млека, и Влада, верују да ће допринети стабилизацији тржишта млека и млечних производа.

Извор: https://www.euronews.rs/biznis/privreda/46489/ana-brnabic-sa-proizvodacima-mleda-iz-macve-o-izazovima-i-merama-koje-mogu-pomoci-stabilizaciji-trzista/vest

Srodni tekstovi

Оставите коментар