Бинго отворио фарму пилића код Калесије вредну 8 милиона конвертибилних марака

Аутор: draganadpetrovic
954 посета

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Тузланског кантона Емир Бегић јуче је, заједно са начелником опћине Калесија Сеадом Џафићем и руководиоцем фарме Бинго Самером Кадрићем, свечано отворио фарму пилића у Вуковијама код Калесије.

Отворена фарма има годишњи капацитет од милион бројлер пилића, а вриједност цијеле инвестиције је око 8 мил КМ, саопћено је из Владе ТК.

Честитајући компанији Бинго на пословном потезу, министар Бегић је казао да је свако инвестирање у овакву производњу улагање у будућност и сигурност.

  • Ради се о привредном друштву које има заокружени производни циклус. Они имају репро-центар, затим инкубатор пилића, фарму за тов пилића, фарму кока носилица, односно за производњу конзумних јаја и на крају све то пласирају кроз своје продајне објекте. То је сигурно путоказ у којем смјеру треба ићи, значи да се заокружи цјелокупна производња од почетка до краја када је у питању производња хране – казао је Бегић.
Илустрација: Заокружен процес производње од почетка до краја/ ФОТО: Pixabay

Посао у новој фарми, речено је овом приликом, добит ће 20 особа са подручја Калесије.

Начелник Џафић захвалио је власнику компаније Бинго Сенаду Џамбићу што је одлучио да инвестира на територију Калесије.

  • Радује ме чињеница да то није крај инвестирању, јер у Тојшићима ће бити отворен и модерни тржни центар, а власник Бинга је обећао да ће улагати у фирму за производњу текстила у истом насељу – рекао је начелник Сеад Џафић.

Кантонално ресорно министарство већ је припремило захтјев за измјену, односно, увећање ставке новчане подршке пољопривредној производњи, најавио је овом приликом министар Бегић, нагласивши да се очекује да ће након усвајања измјена и допуна Буџета новчане подршке бити знатно веће у односу на претходни период.

Извор: https://ba.ekapija.com/news/3615763/bingo-otvorio-farmu-pilica-kod-kalesije-vrijednu-8-mil-km-u-planu

Srodni tekstovi

Оставите коментар