Više od 5000 poljoprivrednika došlo u Stopanju

Аутор: dzonioff
368 посета

Stopanja kod Trstenika danas je bila domaćin za posetioce i  izlagače na 13.om međunarodnom poljoprivrednom sajmu. Na ovom događaju prisutnima  se obratio predsednik Opštine Trstenik Aleksandar Ćirić koji je istakao  da je Trstenik opština voćarstva, vinogradarstva, kalemarstva i poljoprivrednih gazdinstava. On modernu poljoprivrednu  proizvodnju vidi u ukrupnjavanju zemljišta i upotrebi savremene tehnologije.

Predsednik Mesne zajednice Stopanja Dragan Simić podsetio je da je Stopanja mesto sa preko 80% poljoprivrednih gazdinstava i izrazio zadovoljstvo što se još jednom ovakav događaj  održava u ovoj mesnoj zajednici.

Na sajmu je bilo 127 izlagača iz oblasti semenske robe, sadnog materijala, zaštitnih sredstava, navodnjavanja, mehanizacije kao i osiguravajućih kuća,  rekao je direktor sajma Vladimir Živanović. Među izlagačima bili su Banca Intesa, Dunav Osiguranje, KVS, Agroarm, Superior, Peštan, Algo i brojni drugi.

Živanović je ovom prilikom izjavio da je cilj sajma da se da vetar u leđa poljoprivrednicima koji predstavljaju značajan privredni potencijal centralne Srbije “Dogodine, na 14.om međunarodnom sajmu u Stopanji napravićemo novi iskorak i manifestacija će trajati dva dana jer je to želja kako posetilaca tako i izlagača”.

Sajam je otvorio državni sekretar ministarstva poljoprivrede , vodoprivrede i šumarstva, Velimir Stanojević „Cilj nam je da obnovimo mehanizaciju na srpskom selu, stočni fond i preradjivački kapacitet“ rekao je između ostalog Stanojević.

Predsednik zadružnog saveza Srbije Nikola Mihajlović govorivši na ceremoniji otvaranja je rekao:” Ljudi su prepoznali značaj udruživanja kao i da zadruge koje inače imaju dugu tradiciju dobijaju sve više zainteresovanih  predsednik zadružnog saveza Srbije Nikola Mihajlović

Partneri sajma su Privredna komora Srbije, Regionalna privredna komora rasinskog okruga, opština Trstenik, Zadružni savez Srbije i Mesna zajednica Stopanja. Agrobiznis magazin dobitnik je zahvalnice za podršku ovoj manifestaciji koja iz godine u godinu dobija na značaju. Tokom samo jednog dana naš časopis bio je u rukama više od 2000 poljoprivrednika a procena je da je manifestaciju posetilo više od 5000 ljudi.

Izlagači na štandovima su bili voljni da svima objasne o kakvom proizvodu je reč i daju savete

Sredstva za prihranu

Oprema za navodnjavanje

 Štand kompanije DUNAV OSIGURANJE

Tokom celog dana održana su predavanja iz različitih oblasti zaštita bilja, oprema za navodnjavanje, seme…)

Srodni tekstovi

Оставите коментар