Etno turizam po meri gosta

Аутор: dzonioff
310 посета

„VAJATI“ su kompleks savremeno opremljenih apartmana sa 4 zvezdice… Nesvakidašnji spoj modernog i tradicionalnog, svakom gostu pruža utočište i daje priliku za istinski odmor. Na samo osam kilometara od Guče, u dragačevskom selu Gornja Kravarica, smešteni su „Vajati” – kompleks savremeno opremljenih apartmana sa četiri zvezdice, koji svakom gostu pružaju utočište i daju priliku za istinski odmor.
Svaki gost ponese nezaboravne utiske o gostoprimstvu domaćina, ali i o nenadmašnim ukusima tradicionalne srpske kuhinje. Prema receptima baka i pra-baka se u „Vajatima“ pripremaju pite, supe, hlepčici, slatko, palenta, popara , jelo od starog hleba sa sirom i kajmakom. Ovde se priprema hleb na starinski način i proja,
kao i čuvena srpska sarma , jelo od mlevenog mesa zavijenog u listove kiselog kupusa, srpski “svadbarski kupus”, izvanredno ukusan ajvar, razne vrste kuvanog
povrća, kolači sa orasima, tradicionalne sprske „vanilice“, kremaste torte i druge vrste slatkiša. Međutim, domaći sir i kajmak, dimljeno goveđe i svinjsko meso,
jagnjeće i praseće pečenje i druge vrste mesa, uz raznovrsne sveže salate ili turšije su jednostavno jela kojima ne možete odoleti.

Do vajata helikopterom!
Iz bilo kog kraja zemlje do „Vajata“ možete doći i helikopterom Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, što je svakako poseban doživljaj za svakog turistu. Domaćini „Vajata“ će svakom gostu rado izaći u susret i u njegovo ime organizovati ovu avanturu.
Iznajmljivanje helikoptera iznosi između 54.000 i 168.000 dinara po satu u zavisnosti od tipa, ali i posebnih želja ili potreba putnika – ako se izvode posebni manervi ili prevozi teret onda je usluga skuplja za 50 odsto. Ako se iznajmljuju helikopteri BELL 206B i SA-341G ta usluga se naplaćuje 54.000 dinara za sat vožnje, a jednočasovni zakup helikoptera BEL 206L potrebno je 60.000 dinara, dok je za AB-212 i SA-345N potrebno izdvojiti 120.000 dinara. Najskuplja vožnja je helikopterom tipa MI-17 i iznosi 168.000 dinara za jedan sat.

Izvor: Agrobiznis magazin

Srodni tekstovi

Оставите коментар