Фондација „Ана и Владе Дивац“ пружа финансијску подршку за бизнис идеју

Аутор: dzonioff
309 посета

Фондација „Ана и Владе Дивац“, објавила је на свом сајту конкурс чија је главна идеја да пружи финансијску подршку младим пољопривредницима. Конкурс је расписан у оквиру пројекта „Подстицање запошљавања младих“ Немачке развојне сарадње, који спроводи организација за међународну сарадњу ГИЗ, а биће одабрани млади пољопривредници којима ће бити додељена бесповратних средства.

Партнери на овом пројекту су јоши Општина Рума, односно Средња пољопривредна школа „Стеван Петровић – Бриле“, која се налази у том граду, као и Општина Пожега са својом Средњом пољопривредном школом „Љубо Мићић“.

Наиме, ученици завршних разреда ове две средње школе, који су заинтересовани да се по завршетку средње школе врате на породично пољопривредно газдинство, преузму део пословања и развијају сопствену пољопривредну производњу, имаће шансу за почетни подстицај, јер ће са својом пословном идејом моћи да конкуришу за бесповратна средства у висини до 240.000 динара.

Осим тог новца, млади ће моћи да добију и едукацију о потенцијалима за рад у области пољопривреде, биће организоване радионице за писање бизнис планова, и додатна едукација о изворима финансирања за индивидуална газдинства (локални, покрајински, национални и ЕУ извори), како би они и у будућности могли да наставе са новим идејама и пројектима.

Биће подржано десет најбољих идеја младих пољопривредника, а сваки ће средства од по 2.000 евра моћи да искористе за набавку опреме, средстава за рад, домаћих животиња, садница и других потрепштина за развој индивидуалног породичног газдинства.

Осим почетне финансијскеи стручне подршке, циљ пројекта и конкурса је и сарадња са општинама, односно пружање подршке локалном нивоу власти да развијају мере за подршку младим пољопривредницима и да сваке године буџетирају подстицајне мере у складу са развојним приоритетима општине у области пољопривреде.

Рок за пријаву на конкурс је 19. фебруар 2018. године, а услови за учеснике су да имају пребивалиште у Србији, да су чланови регистрованог породичног пољопривредног газдинства, да су одговорни за припрему и реализацију посла на газдинству, да су координатору пројекта у својој школи поднели адекватно попуњен и потписан пријавни формулар.

Пројекат који спроводе ове организације и средње школе почео је у новембру 2017. и трајаће годину дана. Детаљне информације о конкурсу и документацију свизаинтересовани могу пронаћи на сајту Фондације „Ана и Владе Дивац“.

извор : http://www.agrosmart.net

Srodni tekstovi

Оставите коментар