Уникатни предмети које ћете сигурно пожелети да имате

Аутор: dzonioff
299 посета

Поред разноврсне зимнице, слатког и сланог програма, сухомеснатих производа, домаћих сирупа и сокова, меда, чоколада и разноврсних колача, на Сајму Етно хране и пића, Душанка Вељковић из Крушевца, председница “Удружења рукотворница Домина”, изложила је колекцију ручних радова, јединствених уникатних предмета. Удружење има 12 чланова, чија је делатност разнолика. Три чланице се баве декупаж техником, две хеклају и везу слике, а најмлађи члан прави сапуне на природној бази.

Како је за Агробизнис магазин истакла госпођа Душанка, у свом раду користи технику која се назива трансфер фолија. Ова техника се доста разликује од декупаж технике, пошто има лепше и веће могућности од декупажа. Занимљиву су ефекти на кутијама који имитирају дрво, дуборез и подстаривање. Офарбате кутију једном бојом, а потом исту кутију офарбате и другом бојом. Затим се приступа процесу брушења прве боје, како би изашла и видела се друга боја, па би се као крајњи циљ ове две боје мешале. Како је истакла наша саговорницана, некада има инспирацију, па стигне и до четвртог слоја боје, што осликаном предмету даје посебан изглед.

У својој породичној радионици, госпођа Душанка са супругом прави предмете од медијапана, на којима примењује технику трансфер фолијом. Поред различитих кутија, на штанду су се нашли и рамови за слике, сатови, флаше, подметачи и декоративна огледала. Медијапан је мирнији материјал од дрвета. Госпођа Душанка и њен супруг су инжењери дрвне индустрије, тако да познају ову врсту делатности, што им свакако ствара већу могућност да истражују и на другачији начин обликују површину и ивице предмета од дрвета и медијапана.

Srodni tekstovi

Оставите коментар