Спој традиције и модерног у Земун парку

Аутор: dzonioff
264 посета

Агробизнис магазин у сарадњи са Земун парком, а уз подршку Агропресс-а, Удружења новинара за пољопривреду организовали су,, Сајам хране, пића и домаћих производа. На једном месту нашли су се слободно можемо рећи, производи врхунског квалитета. Пршута, суви врат, печеница, ракија, мед, ајвар, ликери, вина…. Осим пољопривредних произвођача који су стално са нама, на сајму су се по први пут појавили:Пољопривредно газдинство Милошевић из Медвеђе, газдинство Живановић, из Голубинаца,млади и вредни момци Никола Лазић и Душан Живановић, који на свом газдинству производе парадајз на 2 ха, од ког праве кувани парадајз, сушени парадајз.Имају у плану да праве и сушени парадајз са тартуфима, који це бити јединствен у свету. Највише производе италијанске сорте парадајза. Са нама је била и фирма БСФ Продукт плус, из Голубинаца, који производе разне производе од црног и белог тартуфа, који се проналазе на територији Срема. Имају различите врсте уља, и тестенине са тартуфима, који је јединствен производ у свету. Као нам је истако, Мане Бабић, на идеју је дошао јер је Срем пун тартуфа, и то треба искористити. У производњи користе маслиново уље из Истре, јер је по његовим речима најквалитетније. Пољопривредно газдинство,, Драганов из Зрењанина, са ракијом од кајсије, дуње, медовачу. На сајму су излагачи и са југа Србије, са изврсном зимницом, љути ајвар, трљаница, пинђур… Велику пажњу су привукле Удружење жена,, Мимоза из Нових Бановаца, са предивним производима. Посетиоце сајма су привукле даске од куваног квалитетног дрвета, премазане маслиновим уљем, еколошке, рађене у техници дрвеног пачворка. Ивана и Гордана Сјеверац праве те предивне даске. Сајам је улепшао и наступ КУД-а ПКБ из Падинске скеле.

Srodni tekstovi

Оставите коментар