Производи из Сврљига за београђане и госте града

Аутор: dzonioff
199 посета

У београдском хотелу Славија сутра ће бити одржана манифестација „Други Сајам пољопривреде и привреде – Дани Сврљига у Београду“ на којој ће се представити више од 100 излагача из пољопривредно-прехрамбене, текстилне и машинске индустрије, задругарства и домаћих радиности – области по којима је позната ова општина на југоистоку Србије, најављено је данас на конференцији за медије.

Циљ манифестације „Други Сајам пољопривреде и привреде – Дани Сврљига у Београду“ јесте да подржи развој малих општина и југоистока Србије. “На сајму ће бити много квалитетних производа из нашега краја, од укусне хране, преко текстилних производа и народне радиности, до производа машинске индустрије”, рекао је Милија Милетић, народни посланик у Скупштини Србије и позвао све заинтересоване да посете манифестацију.

Мирослав Марковић, помоћник председника општине Сврљиг, подсетио је на успех прошлогодишњег Сајма, истичући да су излагачи успоставили значајне контакте и сарадњу, не само са партнерима из Србије, већ и из региона. Марковић је рекао да је општина Сврљиг отворена за нове инвеститоре и да има доста могућности за нова улагања.

Александар Кемивеш, саветник председника ПКС, рекао је да ПКС подржава локалне самоуправе и малу привреду да се промовишу на оваким манифестацијама и повезују са потенцијалним партнерима и инвеститорима.

Уочи Сајма, у Привредној комори Србије, биће одржана и панел дискусија о плановима и наредним корацима у области пољопривреде, привреде и туризма у Сврљигу током предстојећег периода.

Srodni tekstovi

Оставите коментар