ПРИПРЕМА свадбарског купуса, сарми, паприка, печеног прасета, јагњетине, пасуља, домаћих погача и проја били су овог викенда разлог да се у Угљареву окупи 12 екипа домаћих кувара у оквиру Миљохских сусрета села. Такмичење у припреми традиционалних јела привукло је многе да оживе и неке од старих, помало заборављених гурманских специјалитета, али и да се окушају у припреми оних, за српску трпезу, најкласичнијих.
Најуспешнија је, по мишљењу жирија, била екипа из Оџака. Друго место освојиле су домаћице из Почековине, док је треће место заузела екипа у Угљарева. Домаћини су се потрудили да осим кулинарског надметања организују и културно-уметичких програм.
Михољски сусрети села је манифестација која се одржава на 50 локација у Србији под покровитељством Министарства за бригу о селу и локалних самоуправа.
Извор: https://www.novosti.rs/c/vesti/reportaze/1053098/ovako-kuvali-nasi-preci-kod-trstenika-odrzana-manifestacija-posvecena-autenticnoj-srpskoj-hrani-foto