Између Британије и Холандије одабрали да живе у Србији

Аутор: dzonioff
247 посета

Живот у Лондону или Амстердаму је неостварени сан за људе широм света. Међутим, да није злато све што сија потврдио нам је млади пар, Енглескиња Вивиен вон Абендорфф и Калки Апориа, из Холандије. Они су пре 4 године купили кућу у селу Бешеновачки Прњавор, недалеко од Сремске Митровице. Реновирали су је, уредили и одлучили да свој дом и породицу стварају на јужним падинама Фрушке Горе. Тако је традиционална сремска кућа почела да одише холандским шармом и плени британском харизмом.
Тридесетједногодишња Вивијен рођена је у Лондону. „Мој родни град се са правом убраја у једну од најпожељнијих светских метропола.

Ипак, престоница Енглеске, није место где човек може да пронађе мир, тишину и услове да се бави креативним послом“, рекла је она. Окружени хиљадама аутомобила и зграда, људи тамо маштају о лепотама које су они пронашли баш у малом српском селу. „Моја мајка је из Вршца, па сам често долазила у Србију. Увек су ми се допадали српски обичаји, гостољубивост и блискост међу људима. Међутим, нисам ни слутила да бих овде једнога дана могла да живим“, додаје она. Напуштену кућу у селу Бешеновачки Прњавор, воћњак и плац од четрдесетак
ари, Вивиен и Калки су пронашли на интернету. Такво имање би, кажу, у неком селу у Енглеској или Холандији коштало више стотина хиљада евра. Зато су се само једним радосним погледом договорили да је купе што пре.

Када смо купили имање мислили смо да нам то буде кућа за одмор у летњем периоду, када немамо посла у Енглеској и Холандији. У међувремену смо целоимање уредили по нашем укусу и донели на њега све што нам је потребно за живот какав желимо. Упознали смо овде много добрих и занимљивих људи, па смо почели да долазимо све чешће. На крају смо у мају прошле године одлучили да се потпуно преселимо у Србију“, објашњава тридесетпетогодишњи Калки.

Srodni tekstovi

Оставите коментар