Добар разлог да планирате пут у Љубовију!

Аутор: dzonioff
276 посета

Међународни дрински Гастро фестивал одржаће се 12.маја и окупиће пар хиљада посетилаца и преко 500 врхунских гастронома из Србије и региона, који ће се такмичитити у припреми специјалитета искључиво од органске хране, а у циљу прављења најбољег локалног специјалитета – рибље чорбе, етно трпезе, модерне кухиње, пекарских и посластичарских специјалитета и карвингу (резбарење воћа и поврћа), чији је организатор Туристичка организација општине Љубовија.
„Циљ овогодишње манифестације је да Љубовију представимо местом у којем живе људи високе еколошке свести, где се може конзумирати здрава, органска храна, пуног укуса, припремљена са пуно љубави, на којем је загарантован добар провод и забава. Желимо да се на нашој манифестацији види богатство различитих укуса који нуди сваки крај Србије понаособ и да се кулинари из околних земаља представе у најбољем издању. Осим што ће гастрономи овде показати своје кулинарске способности, они ће представити јела која су специфична за поднебља из којих долазе, а ми као општина ћемо се потрудити да сви посетиоци пробају наша азбуковачка јела и представимо им органске, домаће специјалитете“, истиче Слађана Грујучић, директор ТО Љубовија.
Друге суботе у мају, по једанаести пут, Љубовија ће бити оаза богатих укуса и пријатних мириса, а наши домаћини и угоститељи за све присутне припремаће специјалитете искључиво од органских намирница. Након дегустације домаће хране, такмичаре ће оцењивати судије који су професори Светске кулинарске асоцијације, Кулинарске асоцијације Србије, као и професори са Високе хотелијарске школе у Београду, међу којима су Јордан Настовић, Перо Грацун и Милорад Аћимовић, иначе идејни творац Гастро фестивала.
Поред такмичења у кулинарству, дрински Гастро фестивал организовао је и посебно надметање кувара у брзом сецкању црног лука, тако да ће сви посетиоци имати загарантован провод свим штандовима и моћиће да пронађу специјалитет по свом укусу.
Сви заинтресовани могу се пријавти до 05.маја, слањем пријаве на на адресу туристичке организације ЉУбовија Војводе Мишића 45 или на е-маил: office@tolj.rs 

Srodni tekstovi

Оставите коментар