ПОКРЕНУТ НОВИ ЕДУКАТИВНИ ПРОГРАМ – БИЗНИС У ПОЉОПРИВРЕДИ

Аутор: Gdjakovic
605 посета

Савремена знања за запослене у пољопривреди

Београд – 7. јула 2021. Мокрогорска школа менаџмента је представила нови, едукативни програм Бизнис у пољопривреди који се реализује уз подршку УСАИД-овог Пројекта за конкурентну привреду. Бизнис у пољопривреди представља пионирски подухват у развоју пословних знања и вештина домаћих и регионалних пољопривредника на модеран, иновативан и сврсисходан начин, у сарадњи са напредним приватним сектором. Програм ће у годинама које долазе допринети трансформацији домаће пољопривреде и прехрамбене индустрије у профитабилније пословне секторе. Програм управљања пословањем у пољопривреди ће полазницима омогућити стицање знања из области финансија, иновација и предузетништва, маркетинга, менаџмента, трговине и других, што ће им помоћи да се боље припреме за захтеве тржишта.

„Најбољи начин да домаћи пољопривредници и произвођачи хране буду успешни на модерним тржиштима је да унапређују своја знања. Увођење стандарда квалитета, унапређење процеса производње, маркетинг, инвестиције, развој производа више вредности су неопходни за повећање конкуретности домаће индустрије. То је разлог наше подршке програму Бизнис у пољопривреди – како бисмо подстакли сарадњу оних који су вец успешни са онима који то желе да постану, и тако подстакли трансформацију домаће пољопривреде из традиционалне у савремену,“ изјавио је Александар Павловић, директор УСАИД-овог Пројекта за конкурентну привреду.

Бојан Балаж, руководилац пројекта Бизнис у пољопривреди се у разговору са представницима пословне заједнице осврнуо на чињеницу да све већи број пољопривредних произвођача постаје свестан важности усвајања нових пословних знања и вештина: ,,Већина управо истиче како је најтеже пласирати производе тј. продати их по цени која обезбеђује профитабилно пословање. Цене свих производа па тако и пољопривредних диктира тржиште тј. однос понуде и потражње, квалитет и много других фактора. Са полазницима програма од новембра 2021. ће радити наши најбољи стручњаци и људи доказани у пословима из области менаџмента, продаје, маркетинга, а упис је већ у току“.

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је 3addf05e-de06-46e2-9123-4bad56de5234

Детаљније на /https://msm.edu.rs/profesionalni-smerovi/biznis-u-poljoprivredi/
Горан Ђаковић, један од ментора на програму истиче да пољопривреда 21. века захтева веома динамичан однос и менаџерски приступ послу. ,,Власник озбиљног пољопривредног газдинства скоро да и нема времена да се бави самом производњом јер мора да се бави набавком репроматеријала, куповином механизације, проналажењем нових и праћењем постојећих тржишта, маркетингом, конкурисањем за субвенције, сајмовима… Све то се може постићи само добрим менаџментом и организацијом, а за то су неопходна пословна знања и вештине. Само они који знају да процене светске потребе, какав је рад конкуренције или стање залиха спремни су за златне голове какви се у пољопривреди дешавају само вреднима и едукованима’’.


Нови едукативни програм Бизнис у пољопривреди је представљен у оквиру догађаја на ком је представљен и кровни програм Бољи бизнис, намењен широј предузетничкој циљној групи а који је креирала Мокрогорска школа менаџмента у циљу подршке развоју предузетништва.

Srodni tekstovi

Оставите коментар