Стручњаци имају реч на – воћарство, задругарство, дизајн…

Аутор: dzonioff
940 посета

Задружни савез Србије, уз подршку Организације за храну и пољопривреду (ФАО), Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) и Удружења новинара за пољопривреду АГРОПРЕСС, организује Конференцију о међузадружној сарадњи земаља региона, која ће се одржати у оквиру манифестације Међународни сајам Етно хране и пића у Београду.

Конференција о међузадружној сарадњи земаља региона биће одржана 22. и 23. новембра 2017. године, са почетком у 13х у свечаној Сали Београдског сајма првог дана, а потом на штанду Задружног савеза Србије.

На Конференцији ће учешће узети представници ФАО И ЕБРД-а, Велимир Станојевић, државни секретар у Министарству пољопривреде, Милан Кркобабић министар у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и рад јавних предузећа, економски представници шпанске и италијанске амбасаде, као и представници задружних савеза земаља из окружења.

Другог дана конференције, 23. новембра 2017. године, такође са почетком у 13х, предавање ће одржати др Зоран Кесеровић, професор на Пољопривредном факултету у у Новом Саду, када ће говорити о иновацијама у воћарству. Након овог предавања имаћемо прилику да чујемо проф. др Брану Раденковић – Дамњановић, професор Факултета ветеринарске медицине у Београду, која ће говорити о хигијени фарме као предуслову за безбедност хране. Наредна тема о којој ће се говорити је искуство у организовању машинског прстена, о чему ће нешто више рећи дипл. инж Милош Марган, произвођач из Црепаје. Горан Ђаковић, председник АГРОПРЕССА и уредник часописа Агробизнис магазин, говориће о удруживању пољопривредника и улози жена у развоју пољопривреде. Он ће уједно и бити модератор свих догађаја.

Трећег дана сајма (24.11.2017.) специјални гост биће Дејан Вукелић који ће говорити о дизајну, значају и утицају са тржишта, а на крају предавања које почиње у 11х на штанду Задружног савеза Србије, биће представљен конкретан пример дизајна који је урађен за домаћег произвођача смрзнутог воћа.

Сви догађаји подржани су од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, а отворени су за медије и посетиоце Међународног сајма етно хране у Београду.

Оставите коментар