Марија победила 40 мушкараца и заорала бразду за светско такмичење

Аутор: draganadpetrovic
259 посета

НАША земља ће после више од деценије имати свог представника на Светском такмичењу у орању у Летонији. И то жену. Студенткиња Марија Сеочанац(23) победила је више од 40 мушкараца и то на њиховом терену – у орању. Сада се припрема за светску смотру орача која ће бити одржана у октобру.

Министарка Јелена Танасковић угостила је данас Марију Сеочанац, а министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде финансираће поновно учлањење Србије у Светску орачку асоцијацију и покриће трошкове Маријиног путовања у Летонију.Марија Сеочанац долази из Новог Села код Врњачке Бање, студент је Технолошког факултета и заорала је најбољу бразду на домаћем такмичењу из ове дисциплине у Србобрану.

Илустрација: Марија се припрема за светску смотру орача која ће бити одржана у октобру у Летонији

Министарка Танасковић је током сусрета Марији понудила праксу и по завршетку факултета стално запослење у Министарству пољопривреде, истичући да су нам управо млади, образовани и посвећени кадрови најпотребнији.
-Марија је понос не само своје породице, већ и наше земље и прави је пример младе девојке која је успела да победи мушке колеге у овако захтевној и специфичној дисциплини. Спремни смо да подржимо сваку иницијативу и жељу, поготово младих и перспективних пољопривредника и финансијска подршка јесте најмање што можемо да учинимо како би у даљем раду у што лепшем светлу бранили боје наше земље, изјавила је министарка Танасковић и изразила задовољство што ће управо Марија бити наш представник приликом великог повратка Србије на светско такмичење у овој области.

Она је рекла да ће Маријиним учешћем на овој манифестацији, наша земља поново постати члан Светске орачке асоцијације чиме отварамо пут многим другим младим орачима да се такмиче на овим и сличним такмичењима.

Илустрација: Тата као најбољи критичар али и ослонац и подршка

Марија Сеочанац се овом приликом захвалила на подршци и понуди за посао додајући да није могла ни да претпостави да ће јој орање, којим је почела да се бави због породичне традиције, отворити врата Министарства пољопривреде и донети овакву значајну могућности за даљи ангажман и усавршавање.

Извор: https://www.novosti.rs/c/ekonomija/vesti/1258394/ministarstvo-polljoprivrede-marija-seocanac-oranje

ФОТО: Facebook

Srodni tekstovi

Оставите коментар