Конкурс : плаћена пракса за инжињере пољопривреде

Аутор: dzonioff
1,1K посета

Национално удружење “СЕРБИА ОРГАНИКА” уз подршку пројекта немачке развојне сарадње „Подстицање запошљавања младих“ је расписало ЈАВНИ ПОЗИВ за обављање плаћене стручне праксе из области органске пољопривреде и прехрамбене технологије по принципима органске производње.

Циљ праксе је стицање потребних знања и вештина из области органске производње и прераде и оспособљавање за обављање послова у сектору органске производње.

Коме је позив намењен?
Програм стручне праксе је намењен младим, незапосленим лицима до 35 године старости који су:
Ø дипломирали на Пољопривредном факултету (смер органска пољопривреда/еколошка пољопривреда, воћарство/виноградарство, ратарство и повртарство, општа агрономија, сточарство – зоотехника, фитомедицина и прехрамбена технологија) или Технолошком факултету (смер прехрамбена биотехнологија и прехрамбено инжењерство) или
Ø на последњој години основних или мастер студија горе поменутих факултета и студијских програма/смерова.

Услови које кандидати морају да испуњавају
На конкурс могу да се пријаве сви они који испуњавају услове наведене у јавном позиву.

Шта програм нуди?
Одабраним кандидатима програм стручне праксе нуди прилику за стицање практичних знања и вештина из области органске производње и прераде у сектору органске производње код послодаваца који успешно послују у овом сектору.
Током трајања стручне праксе лицима која учествују у програму биће плаћена надокнада у месечном износу од 20.000 динара (нето), и трошкови превоза и доприноси за случај повреде на раду и професионалне болести.


Предвиђено трајање програма је до 6 месеци.
У периоду од 26. фебруара до 5. марта 2018, биће организоване информативне сесије на пољопривредним и технолошким факултетима у Београду, Новом Саду, Чачку, Сремској Каменици и Бачкој Тополи.

Како се пријавити на конкурс?

Све детаљне информације о јавном позиву: рокови, пријава за обављање стручне праксе , позив послодавцима и пријава за послодавце се могу наћи на веб страници Сербиа Органике хттп://www.сербиаорганица.инфо/јавни-позив-за-обављање-струцне-праксе-из-области-органске-пољопривреде-и-прехрамбене-технологије-по-принципима-органске-производње/


Ко је Сербиа Органика?
Национално удружење за развој органске производње „Сербиа Органика“ основано је у мају 2009. године на иницијативу Министарства пољопривреде и учесника сектора као кровна организација са циљем пружања подршке развоју органске производње на свим нивоима и промовисања органске производње у Србији. Удружујемо целокупан сектор органске пољопривреде на територији Републике Србије и стратешки смо партнер државним и иностраним институцијама у циљу усклађивања и координације развоја органске пољопривреде у Србији.


О пројекту Подстицање запошљавања младих
Пројекат Подстицање запошљавања младих се спроводи у оквиру Немачке развојне сарадње. Пројекат спроводи Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ) у сарадњи са Министарством омладине и спорта Републике Србије као водећим партнером. Циљ пројекта је да пружи подршку младима између 15 и 35 година старости да се боље позиционирају на тржишту рада и да се лакше и брже запосле.

Srodni tekstovi

Оставите коментар