Делта уручила стипендије ученицима пољопривредних и угоститељских школа

Аутор: dzonioff
840 посета

Београд, 25.1.2018. – Двадесет и осам ученика пољопривредних и угоститељских школа свечано је примљено у програм пословне обуке „Фонд За Будућност“ који Делта Фондација организује већ 12 година.

Током две године трајања програма, стипендисти ће осим месечне стипендије од 10.000 динара, имати теоријску пословну обуку и стручну праксу на имањима Делта Аграра и у Делтиним хотелима. По завршетку програма,стипендисти ће добити и могућност запослења у оквиру система Делта Холдинга.

„Ми уживамо да делимо знање, јер се оно дељењем увећава. Није довољно да само Делта Аграр ради квалитетно. Сматрамо да је Србији потребно да што више људи упозна технологију и стекне знање и искуство о савременој пољопривредној производњи, коју може да примени на својим њивама, воћњацима, фармама. Бићемо срећни ако нас ви, наши ученици, претекнете у знању и резултатима,“ рекао је Иван Костић, потпредседник Делта Холдинга и генерални директор Делта Аграра у обраћању новим стипендистима.

Циљ пројекта је да се знање Делтиних стручњака из области пољопривреде и угоститељства пренесе на ученике који се школују у тим областима, како би они даље унапређивали стандарде пословања и себи обезбедили перспективну будућност.

„Желим да истакнем чињеницу да се један од ученика наше школе заслугом овог пројекта запослио на имању Делта Аграра, а остали стипендисти успешно су уписали факултете, од којих су двоје били први на листама за упис на факултетима“, рекла је Милица Дамјановић Томин, директор пољопривредне школе у Зрењанину.

Присутнима се обратио и директор Угоститељске школе Београд, Игор Гвозден: “Сарадња између Угоститељске школе и Цроwне Плазе (претходно ИнтерЦонтинентала) траје више од 30 година. Школа је давала кадрове потребне за пословање, а ова хотелска кућа је школи и осталим колегама из привреде најбољи путоказ, лидер и неко које утврђивао стандарде рада. У тој сарадњи нисмо само едуковали наше ученике већ и наставнике који раде код нас.”

Од 2006. године до данас, Делта је кроз овај програм стипендирала укупно 309 ученика. Програм је успешно завршило 264 младих без родитељског старања. Од пре две године програм обухвата и ученике пољопривредних и угоститељских школа, јер су то две кључне области којима се Делта Холдинг бави.

Srodni tekstovi

Оставите коментар