Пријепоље помаже женама на селу

Аутор: draganadpetrovic
774 посета

Општина Пријепоље расписала је јавни позив за доделу подстицаја за економско оснаживање жена у области руралне економије.Ово је само једна у низу мера које локална самоуправа расписује у циљу руралног развоја. Намењена је младим пољопривредницама, до 45 година старости, носиоцима пољопривредног газдинства које је регистровано најкасније до 1. јуна ове године.
– Укупан буџет за ову меру је 1.500.000.00 динара , што значи да би требало 10 најбоље рангираних младих пољопривредница да добије по 150.00.00 динара за набавку нове опреме и механизације у области сточарства, биљне производње и заштите биља, пчеларства. Све зависи од њихових потреба, али изузетно је широк спекат инвестиција – истиче Ифет Хамзић испред Службе за пољопривреду општине Пријепоље.

Илустрација: Помоћ женама да започну сопствени бизнис у аграру

Жене које су користиле ова средства у последње две године немају право да конкуришу, док жене које су користиле средства локалног буџета по неком другом основу, могу конкурисати и биће адекватно бодоване, објашњава Хамзић.

– Нама је циљ да пронађемо оне који се стварно баве пољопривредном производњом , да их покушамо економски оснажити и дати почетни импулс да постану конкурентни на тржишту, нарочито у области повртарства и сточарства да се за пар година региструју у АПР и започну сопствени бизнис у области аграра – истиче Хамзић.

Обзиром да је максимални износ подстицаја по овом основу 150.000.00 динара, уколико се ради о већој инвестицији, кориснице разлику уплаћују са својих наменских рачуна на рачуне добављача – појашњава Хамзић.

Детаљније информације о конкурсу заинтересоване пољопривреднице могу пронаћи на сајту општине Пријепоље.

Извор: http://www.glaszapadnesrbije.rs/852514/Opstina-pomaze-zene-na-selu/

Srodni tekstovi

Оставите коментар