Одлучио је да неће у Немачку, зашто погледајте сами!

Аутор: dzonioff
745 посета

Двадесетпетогодишњи Војислав Лукић из Сувог поља код Бијељине, аутомеханичар по струци, имао је могућност да оде у Немачку код оца и тамо живи и ради, што је сан многих његових вршњака.
Али Војислав је изабрао родно село и пољопривреду на породичном имању. Засновао је породицу, производи житарице, млеко, тови јунад и срећан је што је остварио свој сан.

Није желео да оде у туђу земљу и остави имање да зараста у коров. Први аутомобил који му је поклонио отац, продао је и купио комбајн. Данас има фарме за тов и производњу млека, сије житарице и услужно обрађује земљу другим пољопривредницима.

– Свиђа ми се овде овај живот на селу и да овде радим. Неко не воли и једва чека да оде тамо, али није ни тамо лако. Мени је овде добро, волим то да радим и пошто волим мени је овде баш фино – изјавио је Лукић.

У фарми има 20 музних грла. Месечно испоручи око 10 хиљада литара млека. Од када кравама пуштају музику, каже, млечност се знатно поправила.

– Има скоро петнаест година и никада се радио није угасио. Знам сигурно, када би радио угасио да би дошло до мањка млека – додао је Лукић.

Супруга Живана, економски техничар –банкарског смера, добро се снашла у пољопривредним пословима.

– Имала сам могућност да нађем посао, али пошто муж се бави овим, одлучили смо да ту останемо. То радимо и заволела сам, уопште немам проблем и све ми иде од руке – навела је супруга Живана Лукић, преноси РТРС.

У породици живе и раде четири генерације. Све што зна о пољопривреди научио је од деда који је увек ту када затреба помоћ.

– Вукао је сам с волом. Ако један не може да вуче, ја ставим своје раме и вучем. Сад имамо трактор и комбајн. Нема кризе никакве, ако хоћеш да радиш, ако нећеш и немаш ништа – истакао је деда Миодраг Лукић.

А Лукићи имају, богато имање, пољопривредне машине, изградили су и нову фарму да би проширили производњу, и што је најважније, имају срећну и сложну породицу.

https://www.blic.rs/

Video prilog je na linku: https://youtu.be/InYEYg4Gunc

Srodni tekstovi

Оставите коментар