Potpisani ugovori za subvencije pri kupovini mehanizacije

Аутор: dzonioff
436 посета

U sali Doma kulture u Bojniku sa poljoprivrednicima ovog kraja potpisano je 113 ugovora o subvencionisanju kupovine poljoprivredne mehanizacije. Predviđena sredstva iz budžeta opštine za subvencionisanje poljoprivredne mehanizacije iznose 4,2 miliona dinara, a korisnicima su odmah uplaćena. Predsednik Komisije budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede Ivica Jovanović naglašava da, bez obzira na probleme sa Korona virusom iznos, predviđena sredstava za subvencionisanje poljoprivrede nisu smanjena.

„Maksimalni iznos sredstava po jednom ugovoru je 120 hiljada dinara i dobilo ga je nekoliko poljoprivrednika, a minimalni 7.000 dinara. Najčešće su kupovane razne priključne mašine za traktor, poput atomizera, podrivača i raonika. Ostala su sredstva za subvencionisanje sertifikovanog sadnog materijala, veštačko osemenjavanje i kupovinu priplodne stoke.“

Poljoprivrednici koji su iskoristili ovu mogućnost već sada najavljuju da će ponovo aplicirati, ali smatraju da je ovo trebalo uraditi još pre 10-15 godina.

Izvor:https://jugpress.com/u-bojniku-potpisani-ugovori-o-subvencionisanju-kupovine-poljoprivredne-mehanizacije/

Srodni tekstovi

Оставите коментар