CASE IH представио 2 нова моћна модела трактора

Аутор: draganadpetrovic
759 посета

Један од највећих светских брендова када је у питању пољопривредна механизација италијански CASE IH представио је два нова модела трактора Formall 90 A i 100 A. У питању су два изузетно моћна трактора, поуздана и лака за употребу а једноставна за одржавање. Нове машине су проширење ранијег асортимана италијанског гиганта који се ослањао на моделе Formall 55 hp i 120 hp. Нови модели трактора дизајнирани су за мала и средња газдинства а посебно су погодни за оне који се паралелно баве ратарско – сточарском производњом.

Снажан и ефикасан
У питању су робусни, свестрани трактори изузетно високе продуктивности, удобни за рад и управљање. Осим за уобичајене ратарске послове као што је лака обрада земље, сетва и прскање идеални су за транспорт сена, сточне хране па и саме стоке уколико је то потребно.
Како је објаснио менаџер производње у CASE IH нови модели трактора пружају максимум за понуђену цену кад је у питању пољопривредна механизација.
– Нови Formall 90 A i Formall 100 A су значајно појачање наше компаније у овом веома важном сектору тржишта. Оба модела имају значајне предности које их чине продуктивнијим, исплативијим и удобнијим за рад – нагласио је он.
Са систем директног убризгавања горива и дизајном са 4 вентила по цилиндру нови четвороцилиндрични 3,6-литарски ФПТ Ф5 мотор је веома брз. У стању да обезбеди изванредан максимални обртни момент при нижим брзинама мотора. Са 1300 обртаја у минути Formall 90 A i Formall 100 A (пораст од чак 47 посто) што пружа снажну способност вучења у ситуацијама високог оптерећења. Упркос својој невероватној снази овај трактор је дизајниран да троши мало горива што значи да ћете много више времена потрошити на рад пре него што будете морали да одете на пумпу да допуните гориво. Ова визија стручњака и инжењера у CASE IH у потпуности се уклапа са актуелним трендовима штедње горива које је у већини земаља постало веома скупо. Поред евидентне штедње горива ови модели трактора имају још једну предност а то су сервисни интервали од 600 сати који смањују трошкове одржавања.

Илустрација: Намењени су мањим и средњим пољопривредним газдинствима

Кључна карактеристика мотора је високо ефикасан систем после третмана (АТС) који не захтева одржавање. Развијен је да испуни 5 ниво прописаних закона о заштити животне средине а Compact Hi-eSCR2 технологија смањује емисију штетних издувних гасова и не захтева замену филтера или механичко чишћење. Наиме, веома ефикасан мотор интегрише катализатор оксидације дизела (енг. DOC ) филтер за дизел честице (DPF ) и систем селективне редукције катализатора (SCR) све то спаковано у једну компактну машину која рециклира издувне гасове (EGR) који су испод 10 посто. Ова напредна технологија налази се испод хаубе мотора, омогућавајући једноставну, брзу инсталацију утоваривача, заједно са лаким приступом уљу и филтерима мотора који се налазе на левој страни трактора.
Без спољних компоненти трактори су дизајнирани тако да дају максималну издигнутост изнад тла што доприноси безбедности возача током обраде или прскања усева и кошења сена. Предња страна пружа одличну видљивост и чини трактор веома лаким чак и за врло прецизно маневрисање.
Снага се преноси преко једноставног, ефикасног, поузданог и издржљивог механичког мењача 12 X 12 40 км/h или опционог хидраулички активираног Powershuttle четворостепеног преноса у сваком од три опсега што омогућава да се изабере тачно права брзина за сваки задатак. Доступна је и опција преноса пузања 20 X 20.
Модели Formall 90 A i 100 A са погоном на сва четири точка имају предњу осовину класе 1.0 за тешке услове рада са електро-хидрауличном блокадом диференцијала, док прстенасте диск кочнице без подешавања пружају моћне перформансе кочења. Аутоматско укључивање система погона на сва четири точка при кочењу је такође доступно за даље побољшање перформанси, стабилности и безбедности.

Илустрација: Има 3 брзине и опције ЕКО и брзине на терену

Проширена свестраност
Да би се проширила свестраност ових нових модела Formall А задњи плуг има максималан капацитет дизања терета од 4.400 кг док систем Case IH аутоматског подизања нуди брзо подизање и спуштање терета у унапред подешену позицију на кашици за подизање. Трактори такође имају глатку, самомодулирајућу електро-хидрауличну независни ПТО са три брзине и опцијама ЕКО и брзине на терену.
Опције укључују механичку предњу кашику која може да подигне до 1.400 кг, предњи ПТО од 1.000 обртаја у минути и пумпу са отвореним средиштем Extra Flow са веома високим хидрауличким протоком од 82 л/м. Ово додатно скраћује време утоварања и биће од користи када користите прикључке монтиране на полугу.
Произвођач нуди могућност да се оба модела трактора из фабрике испоруче са носачима и хидрауличном опремом за утовар што их чини компатибилним са понудом предњих утоваривача Case IH. На овај начин добијате идеалан утоваривач који користећи једноставан рад плуга може да подигне максимални терет од 1.922 кг на висину од 3,8 м што је велика помоћ сточарима приликом подизања сточне хране или утоварања тешке стоке као што су говеда.
Возачи ових трактора ће уживати у новој кабини на 4 носећа стуба, равном поду са 4 спољна радна светла и лаким приступом широким степеницама до великих једноструких врата. Унутрашњост кабине је пространа, има стандардан клима уређај а максимални ниво буке при раду је само 77 децибела. Кровни прозор је проширен како би се побољшала видљивост изнад главе, док угао вида од 320° пружа изванредан свеобухватан вид савршен за рад у скученим просторима. Све контроле су постављене на панелу са десне стране возача и на дохват су руке, седиште са ваздушним ослањањем оптимизује удобност вожње, док USB утичница и држач за телефон пружају додатни комфор.
Иначе, стручњаци из италијанског Case IH већ раде на новом, напреднијем моделу трактора Formall 110 А који би по њиховим проценама могао да се појави на тржишту већ за 36 месеци.

Извор: Агробизнис магазин

ФОТО: Case IH

Srodni tekstovi

Оставите коментар