Шта нуди Сајам пољопривредне механизације у Болоњи?

Аутор: draganadpetrovic
256 посета

Данас је отворен 45. Сајам пољопривредне механизације у Болоњи (EIMA). Биће представљано 14 производних сектора, подељених у пет тематских целина.

Изложено је 60 хиљада модела пољопривредних машина, што овај сајам чини вишеструко специјализованим догађајем који обухвата комплетан агроиндустријски и агромеханички ланац и нуди решења за сваки модел пољопривреде.“EIMA је светска референтна тачка за цели сектор, а тржиште Србије нам је итекако важно, јер има добру перспективу и бележи континуирани раст“, рекла је за РТВ Симона Рапастела, председница Удружења италијанских произвођача пољопривредне механизације FederUnacoma, које је и главни организатор овог сајма.

Иначе, сајам се вратио на ниво пре пандемије и на њему учествује 1.500 произвођача из 40 земаља, а изложбени простор заузима 128.000 квадратних метара.

Технолошке иновације и дигитализација представљају главна обележја EIMA, као друге по величини, европске смотре пољомашина.

„EIMA је богата садржајима и догађајима“, рекао је на церемонији отварања директор болоњског сајма Ђанпиеро Казоари и додао да је сајам поносан на сарадњу FederUnacoma.

Отпорност сектора и добра потражња на страним тржиштима одржавају италијанску индустрију пољопривредних машина на високом нивоу, потврђујући њену водећу улогу у међународним оквирима, истичу представници италијанских произвођача.

Илустрација: На сајму учествује 1.500 произвођача из 40 земаља

Они наглашавају да су услед сложених глобалних околности и раста цена примарних сировина, цене пољопривредних масина увећане за, у просеку, двадесет одсто, али да је тржиште добро снабдевено и да нема кашњења у испорукама.

EIMA је и за наше привреднике место нових пословних могућности и то захваљујући италијанској Агенцији за спољну трговину ICE, која се при италијанској Амбасади у Београду бави промоцијом италијанске привреде и унапређењем економске сарадње између Италије и Србије.

Интензивне пословне активности на болоњској EIMA имају представници механизаторских компанија које послују у Србији као и делегација Новосадског сајма.

Сајам пољопривредне механизације у Болоњи затвара се у суботу, а наредни ће се одржати 2024. године.

Извор: https://rtv.rs/sr_ci/ekonomija/aktuelno/u-bolonji-otvoren-sajam-poljoprivredne-mehanizacije_1389538.html

ФОТО: Case IH

Srodni tekstovi

Оставите коментар