Уручени уговори за набавку механизације у ужичком крају

Аутор: draganadpetrovic
356 посета

Ужице – Држава бесповратно даје половину потребног новца пољопривредницама за набавку трактора и механизације, 40 одсто добијају као кредит, а 10 одсто је њихово учешће. Ово им омогућује пројекат „’50-40-10’” који Министарство пољопривреде шумарства и водопривреде организује уз подршку Светске банке. У оквиру тог новог модела финансирања министарка Јелена Танасковић уручила је минулог викенда у Ужицу 120 уговора пољопривредним произвођачима са подручја Златиборског округа.

– По овом пројекту одобрили смо 525 уговора који се углавном односе на сточарство, производњу меса, млека и пчеларство. Битно је да 50 одсто чине бесповратна средства, 40 одсто је кредитна линија договорена са 11 банака и само 10 одсто је учешће пољопривредника. Њихово интересовање показало је да у будућности треба више да радимо са оваквим пројектима, Интензивно се ради и на исплати свих дуговања пољопривредницима: кренула је исплата одобрена ребалансом националног буџета у износу од 16,5 милијарди, тако да произвођачи до краја године могу очекивати исплате по поднетим захтевима – изјавила је ресорна министарка, а преноси портал Града Ужица.

Илустрације: У Ужицу министарка Јелена Танасковић уручила 120 уговора пољопривредним произвођачима Златиборског округа

Ужичка градоначелница Јелена Раковић Радивојевић захвалила је министарству и подсетила да се и у градском буџету увећавају издвајања за пољопривреду. Ненад Чоловић, један од 120 пољопривредника који су потписали уговоре, истакао је значај државне помоћи: „Што министарство више улаже за нас, имаћемо већу производњу и конкурентност. Желео бих и да замолим за редовнију исплату премија и регреса.”

Извор: https://www.politika.rs/scc/clanak/527061/Drzava-pomaze-poljoprivrednike-uzickog-kraja

ФОТО:

Srodni tekstovi

Оставите коментар