Све о субвенцијама за заштитне рамове за тракторе за које је Влада издвојила 125 милиона

Аутор: draganadpetrovic
494 посета

Влада Србије је донела уредбу којом се утврђују се услови и начин спровођења субвенционисане доделе заштитних рамова за употребљавани трактор који се у саобраћају користи без заштитне кабине или рама, власницима или корисницима трактора регистрованих у Републици Србији, у циљу унапређења безбедности саобраћаја на путевима.

Субвенционисана додела заштитног рама спроводиће се три календарске године од дана почетка примене ове уредбе.

Укупна расположива средства за реализацију субвенционисане набавке заштитног рама у 2022. години, обезбеђена су у висини од 125.000.000 динара.

– Субвенционисана додела заштитног рама спроводи се исплатом износа до 27.000 динара на име плаћања у целини купопродајне цене новог заштитног рама изабраном произвођачу заштитног рама,а у коју је урачунат и транспорт до места за испитивање возила које је најближе кориснику субвенције, као и исплатом износа од 7.000 динара на име плаћања поступка испитивања преправке трактора овлашћеним правним лицима за испитивање возила – наводи се у уредби.

Илустрација: Циљ је да се подигне безбедност трактора како на њиви тако и на друму

Одобрена средства субвенција уплаћиваће се изабраним произвођачима заштитног рама и овлашћеним правним лицима за испитивање возила, на посебне наменске динарске рачуне које ће Министарство финансија – Управа за трезор за ове потребе отворити на њихов захтев.

Извор: https://www.ekapija.com/news/3843472/vlada-izdvaja-125-miliona-dinara-za-subvencionisane-dodele-zastitnih-ramova-za-traktor

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар