САВЕТИ: Чишћење и одржавање прскалица

Аутор: dzonioff
569 посета

Опрему за прскање после употребе треба темељно испрати раствором детерџента и воде (килограм детерџента у 100 литара воде). Допустити да раствор детерџента и воде циркулише кроз систем неколико минута. Уклонити распрскиваче и филтере испрати чистом водом. Треба водити рачуна да вода која отиче не дође у додир са извором воде или потоком. Пре сваког прскања проверити чистоћу филтера и распрскивача. После сваког прскања опрати распрскиваче у млакој води. Не користити жицу или оштре предмете. Пре рада проверити ниво уља у пумпи и по потреби допунити.

Заменити уље на сваких 100 сати рада или према упутству произвођача пумпи. Ако је уље у кућишту пумпе постало бело, одмах променити мембране кућишта, испрати га и насути ново уље. То је знак да је радна течност из коморе прешла у кућиште. Радне мембране коморе мењати на сваких 400 радних сати или бар једном годишње.

Пре и после сезоне прскања проверити стање и функционалност вентила пумпе. У току зимског периода, прскалицу треба опрати темељно јаким млазом воде. Са пумпе треба демонтирати усисни и потисни прикључак. Затим треба расклопити пумпу и проверити стање свих компоненти, подмазати покретне делове и поново склопити пумпу. Такође треба демонтирати и опрати све филтере, поскидати и опрати све распрскиваче, демонтирати дистрибутор и очистити спроводне цеви.

Srodni tekstovi

Оставите коментар