Отворен сајам пољопривреде у Шапцу

Фото: Сремска ТВ

Аутор: Gdjakovic
348 посета

ШАБАЦ – У Шапцу је данас отворен 13. Сајам пољопривреде, на којем је присутно више од 100 излагача, а међу њима гости из Румуније и Француске, чиме је традиционална манифестација добила међународни карактер.

Овогодишњу манифестацију у спортској хали „Зорка“ отворио је градоначелник Шапца Александар Пајић, који је изјавио како је сусрет пољопривредника, али и информације о иновацијама у пољопривреди нешто што даје додатну вредност квалитету рада пољопривредника у земљи и чиме може да се поспеши пољопривредна производња у граду.

„Шабац има 80.000 хектара обрадивих површина, преко 10.000 активних газдинстава који се баве пољопривредом, због тога је овај међународни сајам, где имамо излагаче из Румуније и Француске, јако битан“, рекао је Пајић на отварању Сајма.

Објаснио је да је градски буџет одвојио 130 милиона динара за мере из области пољопривреде које пољопривредници користе, и да су прошле године имали 97 одсто искоришћености буџета за пољопривреду који је тада износио 120 милиона.

„Ове године буџет је повећан на 130 милиона, јер мислимо да улагање у пољопривреду јесте улагање у развој града Шапца“, закључио је градоначелник Шапца.

Ове године присутно је 150 излагача, више него претходних година, а новина су и стране фирме.

„Ово је прилика да се људи упознају са најновијим достигнућима у сфери механизације, сфери ђубрива, пестицида, да добију информације о субвенцијама које нуди држава и наша локална самоуправа тако да је овде шаренило понуда и сви могу наћи своје место“, рекао је Драган Ранђић, руководилац Одељења за пољопривреду града Шапца.

Сајам, у организацији Регионалне радио-телевизије „Ас“, а под покровитељством Града Шапца и Одељења за пољопривреду, одржава се данас и сутра, а хала је отворена од 8 до 19 часова.

Фото:

https://sremska.tv/2023/03/10/medunarodni-sajam-poljoprivrede-u-sapcu-foto/?ModPagespeed=off

Извор: РТВ

https://www.rtv.rs/sr_ci/drustvo/u-sapcu-otvoren-13.-sajam-poljoprivrede_1425296.html po

Srodni tekstovi

Оставите коментар