Ово је права посластица за љубитеље трактора, оборен је светски рекорд!

Аутор: Gdjakovic
370 посета

Поводом 100 година историје FARMALL  трактора оборили Гинисов светски рекорд у Новом Јужном Велсу

Наиме колекционари трактора FARMALL из целе Аустралије помогли су да се град Инверел у Новом Јужном Велсу упишеу књиге Гинисових рекорда.  Они су организовали највећу параду FARMALL трактора у којој је учестовало 110 машина. Да би остварили рекорд они су прошли 3,2 км око касачке стазе на Inverell Showground

Град Inverell је био домаћин прославе стогодишњице веома вољеног трактора Case IH Farmall, а ентузијасти трактора из целе Аустралије довезли су своје тракторе у град како би учествовали у дводневним свечаностима.

У покушају обарања рекорда учествовали су стари трактори од прошлог века до садашњег модела FARMALL, којем су присуствовали и представници Гинисове књиге рекорда.

Пословни оператер компаније Inverell Том Хорвоод сакупља тракторе више од 40 година и у својој колекцији има на десетине старих FARMALL модела, од којих је најстарији Farmall Regular из касних 1920-их.

Том је био део обарања рекорда, седећи за воланом Фармала из 1929. године, и каже да није могао бити поноснији што је рекорд постављен у његовом родном граду.

„Било је заиста узбудљиво бити тамо са толико других ентузијаста Farmall-а, и док смо се надали да ћемо успети да поставимо рекорд, никада не можете бити сигурни, посебно када имате посла са толико старинских машина“, каже он . „Дакле, када нам је судија рекао да смо то урадили, били смо пресрећни.

Генерални директор CNH Industrial Brandon Stannett слави рекорд са судијом Гинисове књиге рекорда Sonia Ushirogochi „Увек смо желели да одржимо веома посебну прославу за наш трактор Фармал, а рекордни успех је заиста био шлаг на торти“, каже он.

„Овај трактор је заиста променио лице глобалне пољопривреде када је лансиран 1923. године и наставио је да се развија током протеклих 100 година како би испунио захтеве и очекивања фармера овде и широм света.

Извор/фото: https://www.tradefarmmachinery.com.au/case-ih-farmall-record-broken-at-inverell/

 

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар