Најскупље и најпродаваније машине на сајму у Новом Саду

Аутор: Gdjakovic
69 посета

Пољопривредни сајам у Новом Саду одувек је привлачио посетиоце и због најновије механизације која из године у годину, по техничким карактеристикама , обичног пољопривредника подсећа на свемирске бродове! А тек кад им виде цену.Заиста, астрономска!

Најскупља машина на 91. међународном пољопривредном сајму је комбајн CASE IH AXIAL-FLOW 9250, изложен на штанду новосадске компаније Агромаркет мацхинерy. Кошта 470.000 евра без ПДВ, док за модел са MacDon н хедером треба издвојити 605.000 евра, без урачунатог ПДВ-а.

– Реч је о моделу генерације девет, највећих CASE комбајна са аксијалним извршајем, најједноставније конструкције, великог учинка а без оштећења зрна. Уз добру логистичку подршку камиона и претоварних приколица за десет сати ефективног рада може да скине усев с најмање 70 хектара – описују стручно излагачи.

Епитет најскупљег трактора гусеничара на Пољопривредном сајму припада „John Deere“ трактору серије 8РX, моделу 410. Основна цена му је 450.000 евра, с урачунатим ПДВ-ом, па навише, у зависности од додатне опреме, цена трактора 8РX410 може да нарасте и за 40.000 – 50.000 евра.

Овај трактор, изложен је код главног улаза на Новосадски сајам , намењен је обради великих поседа у близини насеља. Карактеришу га максималне контактне површине налегања, веома лако управљање, чак и на веома малим крајевима парцеле, одлична стабилност на падинама и најдуже време рада. Предност у односу на тракторе точкаше је у томе што минимално сабија земљиште и не
проклизава, а захваљујући томе што нема гума, штеди и гориво – карактеристика је овог „свемирског“ трактора.
На штанду Интер Аграра изложен је најскупљи конвенционални трактор овогодишњег Међународног пољопривредног сајма – Fendt 94 Vario, који кошта 360.000 евра без ПДВ.

Вадилица за дрвеће

Камион, који може да извади и пренесе дрво пречника и до 30 центиметара, изложен је у Мастер хали Новосадског сајма заједно са стаблом одраслог копривића преноси портал Нови Сад ком  .

Уз помоћ камиона вадилице, ЈКП „Градско зеленило“ је током фебруара, марта и априла пресадило више од 120 одраслих стабала из старог расадника у паркове и уличне дрвореде у Новом Саду.

Како наводе у ЈКП „Градско зеленило“, они ће на Пољопривредном сајму промовисати и компостаријум, који је изграђен уз подршку немачког ГИЗ-а и Града Новог Сада, и који је, један од најсавременијих погона за прераду компоста у региону. У компостаријуму се сав биљни отпад, који је некада завршавао на депонији прерађује у компост, који се користи за садњу цвећа, украсног шибља и дрвећа на територији града и приградских насеља.

Такође, биће представљени и пројекат зелених кровова и зелених зидова, који су успешно реализовани у ШОСО „Милан Петровић“ и на Штранду у оквиру ИПА пројеката, које финансира Европска унија, као и посебни програми заштите и унапређења здравља дрвећа, који обухватају фолијарну прихрану свих стабала, заштиту од штеточина, гљива и болести, као и додавање лекова и хранљивих материја директно под кору дрвећа уз помоћ специјалног ињектора.

(Информер.рс), Дневник, https://novisad.com 

Srodni tekstovi

Оставите коментар