Набавка домаће пољопривредне механизације путем робне размене

Аутор: Gdjakovic
673 посета

Домаћа производња пољопривредне механизације је од националног значаја. У прилог томе говори и 2022 година коју тржиште Србије кад је реч о пољопривредној механизацији памти по огромном расту цена механизације као и високим трошковима енергената и свих инпута неопходних пољопривредницима. Привредни системи који немају локалну производњу пољопривредне механизације били су први на удару јер су рокови испоруке механизације поред поскупљења били знатно дужи. Код нас није таква ситуација. У сваком моменту можемо да одговоримо на захтеве за испоруку механизације и одговорно тврдимо да смо у стању да одговоримо на комплетну тражњу на домаћем тржишту. Веома смо захвални својим купцима јер смо само у последњих годину дана отворили више од 70 нових радних места. У 2022 години смо развили 4 нове прикључне машине а највише смо поносни на развој трактора Мајевица 90кс чија ће продаја почети у 2023 години када ће бити више информација о моделу по коме ће се овај трактор дистрибуирати домаћим пољопривредницима.

Наравно, највећу захвалност дугујемо домаћим пољопривредницима за које смо припремили јединствен модел набавке пољопривредне механизације путем робне размене. Наш концепт није да ви дођете да купите машину а ми вам кажемо да дођете за неколико месеци. Ми механизацију испоручујемо одмах. Наш производни програм чине тањираче, сетвроспремачи, сејачице, међуредни култиватори, прскалице, екодрљаче, тракторске приколице и цистерне. Прикључне машине у овом моменту продајемо у замену за пшеницу, кукуруз и соју које обрачунавамо по знатно већим ценама од тржишних. Објаснићемо кроз конкретан пример. Рецимо Вама је потребна сејалица од 4 реда кукуруза и желите да је платите у роби? Дотерате шлепер са робом, док се обави све од папирологије и попијете кафу ваша сејачица ће бити спремна за испоруку.

 


Услед све веће цене пестицида веома велики број пољопривредника се у 2022 години одлучио да кроз систем робне размене прибави за себе јединствен производ на нашим просторима. Реч је о еко-дрљачи, машини која сузбија корове и снижава трошкове по питању набавке пестицида. Машина је лаке конструкције, веома великог радног захвата од 9м са укупном тежином од 900кг и више од 300 опруга на себи. Подешавањем нападног угла опруга постиже се заштита усева (кукуруза, соје, пшенице) јер се опруге подешавају спрам висине усева. Опруге улазе у земљиште највише до 2,5цм и сузбијају корове док су у понику. Дакле реч је превентивном приступу сузбијања корова. Са машином радног захвата од 9м може се обрадити 5 ха усева за свега сат времена и уништити до 90% корова у понику док се код 10% направе знатна оштећења. Када пољопривредници још чују да могу ову машину платити кроз повољан систем робне размене долазимо у ситуацију када све већи број људи се одлучује за ову машину због кратког рока исплативости инвестиције. Машина је развијена у сарадњи са Пољопривредним факултетом а више речи о машини је дао и професор Јан Туран.

Видео снимак: https://www.youtube.com/watch?v=OEspkba_3oA

На крају, свесни смо да пољопривреднике највише интересује трактор који смо произвели . Реч о моделу који има 90кс. Као друштвено одговорна компанија усмерена на локалну производњу укључили смо више од 30 домаћих предузећа и потрудили се да што више домаћих компоненти уградимо. Кад је реч о производњи трактора ствари се морају реално посматрати. Срце трактора чине мотор и трансмисија и већина светских брендова нема властиту производњу мотора и трансмисија већ их набављају од еминентних брендова. Кад је већ тако, ми смо за себе изабрали најбоље. Мотори стижу из Енглеске, тачније од Перкинса док трансмисија стиже из Италије тачније од Карара.У Србији је направљено више од 1.200 позиција. Ми ћемо као фабрика припремити посебан програм за продају при чему ћемо нудити искључиво комплетан пакет механизације (трактор и прикључне машине) о чему ћемо јавност известити почетком следеће године. Уз овај трактор ћемо понудити сетвоспремач, тањирачу, сејачице за широкоредне и ускоредне културе, прскалицу или еко-дрљачу, кембриџ ваљке, цистерну. Комплетан пакет ће моћи да се отплаћује на период од пет година али о свему више у наредној години.
До тада можете погледати како се трактор показао у тањирању и орању.
Видео снимак oрање: https://www.youtube.com/watch?v=DKJqZn8HuDM
Тањирање: https://www.youtube.com/watch?v=5co20bal7x4
Свим пољопривредницима желимо свако добро!

За додатне иформације контакт особе:

Дајана 063/437548
Радован 063/416158

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар