Како да региструјете трактор старији од 10 година а немате документа?

Аутор: Gdjakovic
1,K посета

ДОБРА вест данас за све власнике старијих трактора била је у емисији САТ на РТС-у где сте могли сазнати да  за све власнике трактора старијих од 10 година, држава је обезбедила начин како да те тракторе региструју упркос чињеници да немају документацију за свој трактор. Наиме, регистрација оваквих тракторса до сада је била велики проблем, ако већ немате саобраћајну дозволу и немате неке уговоре, рачуне и тако даље нисте могли да га региструјете!

Како је држава одлучила да коначно да помогне свима?

Од сада, сви који желе да региструју такав трактор, а у његовом су поседу барем 5 год, и ако немамате никакве папире, можете да решите свој проблем  и то тако што ћете са два сведока отићи код нотара, и направити записник о томе да сте заиста у поседу тог трактора, барем 5 година, са тим папиром и потврдом да се бавите пољопривредном производњом идете на технички преглед и региструјете своје возило. На овај наћин многи ће вероватно по први пут добити саобраћајну дозволу, и увесту свој трактор из сиве у белу, односно легалну зону. Такође, добра вест јесте да је управо почео нови начин обрачуна и наплате пореза на пренос апсолутних права. Оног пореза који плаћате код купопродаје половњака, више не морате 5 пута да идете у пореску управу, да имате 20 папира и да чекате недељама. Овим добрим вестима почињемо наше ново издање у којем имате обиље информација о савременој пољопривредној механизацији али и бројним секторима пољопривредне производње.

Више о издањима Агробизнис магазина и како да постанете наш редован читалац прочитајте на линку https://agrobiznis.rs/pretplata

Srodni tekstovi

Оставите коментар