Захтеви за тракторе из ИПАРД програма подносиће се од 17. фебруара

Аутор: draganadpetrovic
399 посета

Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде почеће да прима захтеве за одобрење подстицаја за набавку трактора преко ИПАРД фонда 17. фебруара. Према плану јавних позива и најавама надлежних, јавни позив за тракторе из ИПАРД програма требало је да буде расписан 7. фебруара, међутим, Управа за аграрна плаћања саопштила је да се рок помера, а објаснили су и зашто.
-Како би се омогућила максимална апсорпција средстава уз истовремено поштовање прописаних услова што широј групи ИПАРД корисника, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања, обавештава кориснике, да ће на основу Седмог и уједно последњег Јавног позива ИПАРД ИИ програма за подношење захтева за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава у набавку новог трактора, исте почети да прима од 17. фебруара 2022. године – саопштено је из Управе за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Илустрација: Сви детаљи конкурса биће објављени у Јавном позиву

Како се посебно истиче сви заинтересовани немају разлога за бригу, јер ће Управа за аграрна плаћања, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде објавиће детаљан текст Јавног позива на званичним интернет страницама.
Подсећамо, Јавни позив за ИПАРД подстицаје за набавку новог трактора расписује се у оквиру Мере 1 – Инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава. Планирано је да за нове тракторе укупно буде додељено подстицаја вредних 1,3 милијарди динара. Ово ће бити трећи јавни позив за тракторе откако је крајем 2017. године почела реализација ИПАРД програма у Србији.

Извор: Агробизнис магазин

Srodni tekstovi

Оставите коментар