Вучић:Уз субвенције државе набавка 750 нових трактора

Аутор: draganadpetrovic
452 посета

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће држава обезбедити субвенције у износу од 50 одсто за набавку укупно 750 нових трактора у Србији, како би сеоска домаћинства могла да обнове механизацију.
Вучић је током разговора са пољопривредницима у Пријепољу видео нове тракторе који су набављени путем субвенција.
Вучић је истакао да је циљ да се подигне пољопривреда и да је то била његова идеја када се вратио са пута из Индије, где је видео да држава тако обнавља механизацију сеоских домаћинстава.
„Хтео сам да видим те тракторе које плаћамо“, додао је Вучић Пољопривредници су му том приликом рекли да им пуно значи то што су набавили нове тракторе.
„Ја нећу да се женим док не узмем нови трактор“, казао је Вучућу младић Денис. Председник му је на то поручио да треба што пре да се жени како би било што више деце.
Биће више трактора уз помоћ државе, поручио је Вучић и истакао да је много важније да имамо више деце.

Илустрација: Обнова пољопривредне механизације под повољним условима


Једна жена му је рекла да се вратила из Београда када је завршила Пољопривредни факултет и да се сада бави пољопривредом. Поклонила му је свој производ – теглу са сувим шљивама и орасима преливеним медом.
Грађани су се жалили председнику на нестабилну струју због трафо станице која, како су рекли, испада кад падне прва киша. Вучић је казао да ће то проверити ЕПС и ЕМС, као и да ће бити направљена нова трафо станица.
Такође, становници Пријепоља су казали да је још увек затворена нова спортска дворана, иако је добила употребну дозволу, затим да се када пада киша на магистралном путу у Жупи направи језеро.
Вучић је рекао да ће видети о чему се ради када је реч о дворани, као и да ће са Путевима Србије видети шта се дешава са путем у Жупи, али је замолио грађане да и сами воде рачуна и не затрпавају одводне канале.
Једна привредница из Пријепоља му је захвалила што је посетио тај крај и на свему што, како је рекла, ради за Србију и свој народ.
Извор: ТАЊУГ

Srodni tekstovi

Оставите коментар