Влада продужила рок за подношење захтева за доделу бесплатних рамова за тракторе до 26. децембра

Аутор: draganadpetrovic
507 посета

ВЛАДА Републике Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о ограничењу висине цена основних животних намирница којом је цена јестивог сунцокретовог уља ограничена на 219,99 динара по литру, белог кристал шећера 114,99 динара по килограму, а брашна типа Т-400 у износу од 84,7 динара по килограму.

У циљу спречавања већих поремећаја и очувања животног стандарда становништва, Влада је измењеном Уредбом ограничила цене деривата нафте, а имајући у виду да су повећани трошкови пословања привредних субјеката који обављају промет дериватима нафте, одлучено је да се повећа износ марже који они могу да зарачунају, како би се терет кризе што равномерније распоредио на све учеснике на тржишту, наводи се у саопштењу из Немањине.

Илустрација: Цена брашна остаје ограничена на 84,7 динара по килограму

На седници је измењена Одлука којом се на још 15 дана, привремено, забрањује извоз евродизела ЕН 590, док је Влада Србије Одлуком о привременом ограничењу извоза пелета од дрвета омогућила извоз тог производа до 31. јануара 2023. године, у оквиру одређене квоте која износи 24.000 тона.Данас је донета и измењена Уредба о продужењу рока за подношење захтева за субвенционисану доделу сигурносних рамова за тракторе до 26. децембра 2022. године, због великог броја заинтересованих грађана.

Извор: https://www.novosti.rs/ekonomija/vesti/1178092/vlada-srbijauredba-ogranicenje-cene-osnovne-zivotne-namirnice

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар