Веома сам задовољна што је индијска компанија ТАФЕ успешно победила на тендеру за ИМТ

Аутор: dzonioff
304 посета

Индија и Србија деле историјски пријатељске односе и ово преузимање је одличан корак ка унапређењу и даљем развоју наше економске сарадње, која је напредовала од посете председника Вучицћа Индији, у јануару 2017. године каже за Агробизнис магазин амбасадорка Индије госпођа Нариндер Цхаухан. Пољопривреда и прехрамбена индустрија и пољопривредна механизација су важни сегменти индустрије у трговинским односима између Индије и Србије са добрим потенцијалом за раст инвестиција наглшава представница најмногољудније земље света у нашој земљи.

Њ.Е. Нариндер Цхаухан, амбасадорка Индије у Србији

Пољопривреда је важан сектор српске привреде, а њен допринос БДП-у и даље је висок, углавном због плодног земљишта и повољних природних услова, као и континуираног значаја руралне економије Србије. Пољопривредницима у Србији су потребне нове пољопривредне машине, као што су трактори итд., А оживљавање ИМТ-а значајно ће помоћи у јачању пољопривредног сектора Србије. Господин Бранислав Недимовић, министар пољопривреде посетио је производни погон ТАФЕ у Мадураиу током недавне посете Индији у новембру 2017. године подсећа амбасадорка Цхаухан додаје “ИМТ је био најпрепознатљивији трактор у свим бившим југословенским републикама и био је окосница пољопривредне механизације у региону. ТАФЕ је део групе Амалгаматионс са годишњим прометом од 2,5 милијарди долара и трец́и је највећи произвођач трактора у свету. Амалгматионс су одувек биле на челу технолошких иновација кроз бројне асоцијације са светски познатим корпорацијама које су лидери саме по себи. Амалгматионс имају изузетно снажну технологију и производну инфраструктуру. Временом, она се фокусирала на односе са водец́им произвођачима из целог света, учврстила партнерства и радила на технолошком учинку. ТАФЕ је партнер ИМТ-а већ више деценија када су започели технолошку сарадњу 1962. године.”

У екслузивној изјави за Агробизнис магазин амбасадорка Баридер Цхауцхан каже да је ТАФЕ, најстарији играч у региону и да годишње продаје у региону око 750 трактора и убудуће ће производити ИМТ” тракторе за југоисточну Европу као и друга тржишта са којима Србија има Споразуме о слободној трговини. “Надамо се да ће производња почети ускоро, јер ТАФЕ планира да производи око 5.000 трактора у првих пет година. ТАФЕ ће набавити нову опрему за производњу трактора који испуњавају садашње стандарде производње и стандарде продуктивности истиче амбасадорка Индије у Србији.

Сарадња Индије и Србије и наши будуцћи односи

Индија и Србија деле блиске везе пријатељства и сарадње и постоји много заједничких атрибута у нашој култури, филозофији и традицији. Привредна сарадња између Индије и Србије добила је знатан подстицај када је председник Србије Александар Вучиц́ посетио Индију и учествовао на економском самиту Вибрант Гујарат у јануару 2017. године и разговарао о сарадњи у различитим областима, укључујуц́и одбрану, пољопривреду, туризам, ИТ итд. на међународним форумима. Сви неопходни споразуми су успостављени, укључујуц́и Билатерални споразум о унапређењу и заштити инвестиција (БИПА), Конвенцију о избјегавању двоструког опорезивања (ДТАЦ), Споразум о трговини, споразум о авио услугама, Споразум о туризму, Меморандум о разумевању у пољопривреди, “Надамо се да ц́емо ускоро имати више посета високог нивоа са обе стране” закључује амбасадрока Цхаухан.

Srodni tekstovi

Оставите коментар