Шта ће представити органски произвођачи на 90. Сајму пољопривреде у Новом Саду

Аутор: draganadpetrovic
380 посета

И ове године ће се на Изложби органских производа на Сајму пољопривреде у Новом Саду који се одржава од 20. до 26. маја 2023. године представити многи органски произвођачи са својим производима.
Од 2011. године Министарство, пољопривреде, шумарства и водопривреде и Национално удружење Сербиа Органика организују Изложбу органских производа на којој органски произвођачи из целе Србије имају прилику да захваљујући финансијској подршци Министарства пољопривреде наступе и промовишу своје производе.
И ове године ће се на изложби која се одржава у хали 1А представити произвођачи разноврсних органских производа, као што су: поврће, воће, печурке, месо, сокови, џемови, воћни намази, сушено воће, вегански намази, тестенине, вино, као и традиционални производи као што су ајвар, пинђур и друго.
У исто време и у истој хали се одржава и Изложба производа са ознакама географског порекла, производа са ознаком српски квалитет и занатског пива.

Илустрација: На Новосадском сајму пољопривреде биће представљени врхунски органски производи

Врхунски квалитет
Уочи јубиларног 90. међународног пољопривредног сајма комисија за оцењивање квалитета производа од воћа и поврћа и воћних сокова вредноваће око 150 пристиглих узорака прерађевина од воћа и поврћа.
– У односу на прошлу годину евидентан је значајан пораст квалитета узорака који може да парира светским стандардима – рекао је председник Комисије професор доктор Љубо Врачар. Узорци које је Комисија обрађивала стигли су из Северне Македоније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије.
Комисија је наставила рад провером квалитета 119 пристиглих узорака млека, сира и сладоледа који су стигли из Србије, Црне Горе, БиХ, Словеније и Хрватске.

Извор: Сербиа органика и Новосадски Сајам

Srodni tekstovi

Оставите коментар