Србија представља своју органску пољопривреду у Немачкој

Аутор: dzonioff
307 посета

Србија и ове године на највећем међународном сајму органских производа сајму “Биофацх” од 14-17. фебруара у Нирнбергу у Немачкој у организацији Националног удружења “Сербиа органика”, а уз финансијску подршку Привредне коморе Србије, немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ, и УСАИД.


Биофах је већ 29 године водећи међународни сајам органских производа – прехрамбених, текстилних и козметике, а већ 9 година је Национална асоцијација “Сербиа Органика” организатор заједничког наступа српских произвођача на овом престижном сајму органске производње. Ове године као и претходне две, сајам се организује уз подршку Привредне коморе Србије и страних донатора – немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ, и УСАИД.


На овом сајму посетиоци се могу упознати и са најновијим технологијама производње, прерадним линијама и разним новим начинима паковања, као и инпутима потребним за обављање ове производње, па је од изузетне важности за предузећа и појединце чија је делатност органска производња. И ове године, заједно са Биофахом, одржава се и Виванесс, Међународни сајам природне козметике.
Сајам се одржава под покровитељством Међународног покрета за органску пољопривреду (ИФОАМ) и током њега се обликују и будући трендови на органском тржишту, као резултат окупљања представника из сфере политике, струковних удружења, невладиних организација, важних личности из јавног мњења. Тадиционлано се током сва 4 дана трајања сајма одржавају конференције, семинари и радионице који чине јединствену платформу за размену знања, информација и професионалног умећа међу произвођачима, купцима, добављачима и осталим заинтересованим странама за иновативне производе и услуге из органског сектора и сектора природне козметике.


Очекује се да број излагача испуни очекивања из прошле године када је преко 2.500 излагача посетило скоро 50.000 посетиоца из целог света. У склопу сајма се сада већ традиционално одржава и Биофах Виванес, међународни сајам природне козметике, а излагачи такође имају прилику да пријаве свој производ за најбољу иновацију године. У конкуренцији се могу наћи добре идеје, најбоље сировине, дизајн и материјал паковања производа разноврсних намена. На националном штанду Србије представиће се производи 14 предузећа са широким асортиманом производа, од свежег и замрзнутог воћа и поврћа до сушених и прерађених производа.


Учесници сајма који ће се представити на заједничком штанду у хали 4а, бр. штанда 505 су :


”АЛЛ НАТУРАЛ ФООДС“ д.о.о. www.allnaturalfoods-organic.com из Нове Пазове, бави се сушењем воћа и производњом восоко квалитетних сушених колутова од јабуке и крушке.


”ЕЦО МЕЛЕ“ д.о.о. www.ecomele.com из Београда, се бави откупом и прерадом самониклог воћа, прерадом малина, купина, боровница, шљива, јабука и другог воћа у сушене, замрзнуте производе, као и у воћне пирее и концентрате.


„ЕЦОАГРИ Сербиа“ д.о.о. www.ecoagri.rs из Беле Цркве, се бави производњом и прерадом житарица и индустријског биља на властитим пољопривредним површинама, складиштењем и сушењем жита и индустријског биља, као и дорадом семена стрних жита. Наступају на домаћим и страни тржиштима и са препознатљивом линијом брашна од великог броја житарица.


”ЈОВАЊИЦА“ д.о.о. www.jovanjica.com са седиштем у Београду, се бави дистрибуцијом и велепродајом органске хране, и један је од водећих снабдевача домаћег тржишта, пре свега органског поврћа (преко тридесет врста), као и готових производа. Органска храна се већим делом дистрибуира са ПГ Предрага Колувије из Старе Пазове као и са других органских газдинстава која су кооперанти.


”МОНДИ ЛАМЕX” д.о.о. www.mondiserbia.rs из Краљева је већ више од 15 година, када је почео са пословањем као Монди Сербиа, водећи произвођач и прерађивач органског јагодичастог воћа и воћних пиреа (малине, купине, боровнице) из тог дела Србије.


”ЗАДРУГАР“ д.о.о. www.fruit.rs из Љубовије, се бави откупом, замрзавањем и прерадом јагодичастог воћа. Задругар је дуги низ година један од водећих извозника замрзнутог воћа из Србије, пре свега малине, купине, вишње и шљиве.


„СУНЦОКРЕТ“ д.о.о. www.granum.rs производи из Хајдукова је дугогодишњи водећи домаћи произвођач производа бренда Гранум од уљарица, коштичавог воћа и др. Линију органских производа чине хладно цеђена, нерафинисана уља, намази од уљарица и рогача, балзамико воћна сирћа, воћни барови и слатки и слани крекери.


Поред ових 7 учесника на сајму ће се представити и производи још 7 компанија (Флорy д.о.о из Крушевца, Тимомед д.о.о из Књажевца, Херба д.о.о из Београда, Авис д.о.о из Београда, Балтик јуниор д.о.о из Београда, Елиxир д.о.о из Шапца, Олга Гроуп доо из Београда), са својим производима: медом, линијом хране за бебе, лековитим и зачинским биљем, производима од житарицама, поврћем, јагодастим воћем, производима од оригана.

Srodni tekstovi

Оставите коментар